Lokál: Portik Tamás is finanszírozhatja Juhász Pétert

Tüntetés Juhász Péter
Csak lopásra emlékezem, az első milliárdra címmel tüntetést tartunk. Az Aulich utca 3. számú épületnél, ahova Rogán Antal csak egy kávéra ugrott fel, a tüntetés végén emléktáblát avatunk, amelynek szövege: Ebben a házban feketézte el Rogán Antal és bandája a magyarok pénzét Orbán Viktor miniszterelnöksége idején. Örökké emlékezni fogunk.
Vágólapra másolva!
Portik Tamás finanszírozhatja Juhász Pétert, akinek akár több tízmillió forint elköltése, vagy legalábbis annak beígérése sem okoz különösebb gondot - ezt írja a Lokál egy, a '90-es évek éjszakai életét jól ismerő forrására hivatkozva. A lap szerint az Együtt alelnöke azt mondta, hogy nem fél, mert mögötte áll a 13 évre jogerősen elítélt bűnöző.
Vágólapra másolva!

Portik Tamás egy közvetítőjén keresztül juthat pénzhez Juhász Péter – ezt állította a Lokálnak B. T. A 90-es években a fővárosi éjszakában jól ismert férfi a teljes nevét nem, csak a monogramját vállalta. Azt mondja,

az Együtt alelnökét Bécsből finanszírozhatják.

Arról is beszélt, hogy a rendszerváltás után "a magyar maffia" – így Portikék is – az osztrákokhoz mentette ki a vagyonát. Százmilliókról van szó, dollárban – mondta.

Juhász Péter már 2015-ben kapcsolatba kerülhetett Portik Tamással Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Furcsa ígéretek

Az Együtt alelnökének ezért néhány tízmillió forint elköltése, vagy legalábbis annak beígérése sem okoz különösebb gondot, legalábbis B. T. szerint. Tavaly februárban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében – máig tisztázatlan körülmények között – 20 kigyúrt, kopasz férfi jelent meg, akik megakadályozták, hogy Nyakó István nyújtsa be először népszavazási kezdeményezését. Az ügy komoly vihart kavart, Juhász Péter a Lokál forrása szerint azt szerette volna, ha bebizonyosodik, hogy a Fidesz szervezte az egészet.

B. T. azt mondja, ismeri az NVI-nél akciózó csoport egyik tagját, akinek egy közvetítője le is ült Juhásszal egyeztetni.

– mondta a Lokálnak B. T., aki állítása szerint szintén részt vett ezen a találkozón.

Portik Tamással jó viszonyban lehet Juhász Péter Forrás: MTI/Kovács Tamás

Juhász nem fél

Csakhogy Juhász végül meggondolta magát, először ígérgetett, majd elérhetetlenné vált. "Rászóltam, hogy nem a 6-os villamos zsebtolvajait hülyíti, és jobban tenné, ha átgondolná, kit akar átverni. Ekkor közölte, hogy

nem fél, mert mögötte Portik Tamás áll" –

mondta B. T. Azt is hozzátette, hogy nem ez volt az első eset, hogy az Együtt alelnöke Portikkal takarózott: már 2015 decemberében azt mondta, hogy egy Erika névre hallgató nő közvetít közötte és a 13 éves börtönbüntetését töltő egykori olajbáró között.

Kerestük Juhász Pétert is, az Együtt sajtóosztálya azt válaszolta kérdésünkre: nem igaz, hogy Portik finanszírozza Juhászt.

Hazugság és fütyülés

Mint arról korábban beszámoltunk, megjelent a helyreigazítás a 444-en, amely szerint - Juhász Péter állításaira támaszkodva - valótlanul híresztelték, hogy Rogán Antal Dubajban járt. Juhász Péter korábban a Hír TV-ben azt állította, hogy nem igaz, hogy

a bíróság helyreigazításra kötelezte a 444.hu-t, az Indexet és a Népszavát.

Az Együtt alelnöke többek között azt állította Facebook-oldalán, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője november 3-án Dubajban járt, és például egy halloweenpartin vett részt. De kiderült, hogy ez nem igaz.

Juhász Péter több ügyben sem mondott igazat Forrás: Szabó Gábor - Origo

Még novemberben tüntetést szervezett Juhász Péter. Ahogy fogalmaztak, a kormány korrupciója ellen. A tüntetésnek a „Repüljenek" címet adták. Akkor a Parlamenthez közeli Aulich utcában néhány száz tüntető gyűlt össze. Amikor Juhász a színpadra lépett, többen sípolni kezdtek. Ezután a Juhász-tüntetés rendezői rendőrt akartak hívni a sípolókhoz. Azt mondták később a rendőrök nekik, hogy csak akkor jöhetnek közelebb a színpadhoz, ha elteszik a sípokat.