Kábítószer miatt körözték a Fülöp-szigeteken lelőtt magyart

M Dániel
Kábítószerrel való visszaélés miatt körözték a Fülöp-szigeteken meggyilkolt férfit
Vágólapra másolva!
Évek óta kereste a rendőrség azt a magyar férfit, akit a Fülöp-szigeteki Iloilo városában meggyilkolt a szomszédja. Egy kábítószeres ügy miatt akarták elszámoltatni, ezért is menekülhetett a szigetországba.
Vágólapra másolva!

Még mindig megtalálható a Fülöp-szigeteken agyonlőtt magyar férfi körözési portréja a rendőrség honlapján: az áldozatot még 2013 szeptemberében vádolták meg kábítószerrel való visszaéléssel, ekkor veszett nyoma.

A törvény elől menekült?

A körözési fényképet a Bors vette észre először. Mint a bulvárlap írja, a férfi sokáig benzinkutasként dolgozott Budán, ezután keveredett bele egy kábítószeres ügybe – és a felelősségre vonás elől menekülhetett a délkelet-ázsiai szigetállamba.

Későbbi menyasszonya is követte ide, Iloilo városában telepedtek le, ahol vendéglátással kezdtek foglalkozni, egy bárt indítottak.

Kábítószerrel való visszaélés miatt körözték a Fülöp-szigeteken meggyilkolt férfit Forrás: Police.hu

Halálos szilveszter

Mint az Origo beszámolt róla,

a férfit az új év első napján, saját lakása előtt lőtte agyon egyik szomszédja,

mivel az áldozat éjjel fél egy körül indulatosan szóvá tette, hogy szomszédja megállás nélkül petárdázik.

Úgy tudjuk, hogy a magyar férfi előbb egy helyi biztonsági őrt kért meg a petárdázó házbéli lecsendesítésére – az őr eleget is tett a kérésnek, majd továbbindult, ekkor azonban sikolyt és több forrás szerint

hét lövést is hallott.

Visszatért a helyszínre, ahol csak a petárdázó helybélit találta – kezében pisztollyal. Az őr elvette tőle a fegyvert, a több mint gyanús körülmények ellenére azonban nem értesítette a rendőrséget. Az áldozat testét hajnali három körül találta meg menyasszonya, ő értesítette az ügyében egyébként csak vontatottan eljáró helyi hatóságokat.

A gyilkossággal gyanúsított férfi beismerő vallomást tett, azzal magyarázta tettét, hogy a magyar szomszédja ordítozott vele, és meg is rugdosta őt a durranások miatt.