Lemondott az LMP frakcióvezetője

2016. 10. 25. Frakcióvezető Interjú Kovács András LMP frakcióvezetője Schmuck Erzsébet
Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője. 2016.10.25.
Vágólapra másolva!
Távozik az LMP-frakció éléről Schmuck Erzsébet – tudta meg a Magyar Nemzet. A politikus a lépést azzal indokolta, hogy a párt körüli szellemi erőtér, a holdudvar építésén dolgozna a jövőben – csakúgy, mint a tavaly távozott Schiffer András. Az új frakcióvezető Szél Bernadett lehet. 
Vágólapra másolva!

Távozik február 16-án az LMP ötfős frakciójának éléről Schmuck Erzsébet – írja a Magyar Nemzet. A frakcióvezető a lapnak azzal indokolta döntését, hogy nagy tapasztalatokra tett szert a szervezetfejlesztésben, az LMP-ben pedig most éppen erre van szükség.

Február 16-ával távozik Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Hozzátette, a párt elnökségében is úgy látták, hogy így tudja leginkább segíteni az ökopárt jövőjét és megerősödését.

Ezzel tehetek a legtöbbet azért, hogy az LMP 2018-ban ne ötszázalékos, hanem ennél jóval magasabb támogatottságot elérő párt legyen

– mondta a távozó frakcióvezető.

Szél Bernadett lehet az utód

Schmuck Erzsébet a szellemi erőtér, vagyis a párt körüli holdudvar életre hívásában is aktívan közreműködne. A lap szerint

a frakcióban ezután tisztújítás lesz, várhatóan a frakcióvezető Szél Bernadett társelnök lesz.

Mint arról az Origo is beszámolt, hasonló indokkal, a párt körüli szellemi holdudvar építése szándékával lépett a háttérbe és mondott le tavaly nyáron az LMP addigi társelnöke és frakcióvezetője, a párt egyik alapítója, Schiffer András is.