Újabb jobbikos alapszervezet oszlott fel Vona miatt

Budapest, 2017. január 28. Sirip József (b) és tüntetők a Jobbik évadnyitó rendezvénye előtt, a Sport11 rendezvényközpont közelében 2017. január 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Feloszlott a Jobbik vámosmikolai szervezete, mert nem tetszik nekik Vona Gábor pártelnök drámai irányváltása. A pártban egyébként egyre nagyobb az elégedetlenség Vona politikájával szemben. Ráadásul egy felmérés szerint mióta a Jobbik elnöke a baloldali szavazókat is megpróbálja megnyerni, már az MSZP is megelőzte a Jobbikot.
Vágólapra másolva!

Megszűnt a Jobbik vámosmikolai alapszervezete, miután annak tagjai szerdán egyhangúlag az önfeloszlatásról döntöttek – tudta meg a PestiSrácok.hu. Ez az alapszervezet egyike volt annak az 57-nek, amely aláírta a Vona Gábor pártelnöknek múlt szombaton átadott tiltakozó petíciót "a Jobbik balra tolódása miatt".

Varga Attila, a Pest megyében található Vámosmikola Jobbik-elnöke elmondta: döntésükről hivatalosan csütörtökön tájékoztatták a párt választókerületi elnökét, Fehér Zsoltot.

Ez a hajó nem oda tart, ahová elindultunk

vele. Nem az a legfőbb probléma, hogy baloldali embereket is fölvesznek erre a hajóra, hanem hogy a régi alapembereket kidobálják – fogalmazott Varga Attila. Példaként említette Novák Elődöt, Gaudi-Nagy Tamást vagy Lenhardt Balázst.

Egyre nagyobb az elégedetlenség a Jobbikban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Süllyedő Jobbik

Mint arról az Origo korábban beszámolt, a Jobbik vámosmikolai szervezetének elege lett a párt látszólagos balra fordulásából, mindennek pedig nyílt levélben adtak hangot. Nem ez az első eset, hogy Vona Gábor politikája ellen lázadnak a szervezetek. Korábban a volt Veszprém megyei elnök és a vecsési szervezet fejezte ki elégedetlenségét.

Az ZRI Závecz legfrissebb felmérése szerint szerint a biztos pártválasztók körében 44 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP,

az MSZP-re 19 százaléknyian szavaznának, a Jobbik eredménye 18 százalék,

a DK-é 8, az LMP-é pedig 5 százalék. A többi kispártot az emberek 1-2 százaléka választaná.