Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Kedden beborul az ég, és többfelé várható eső – írja a Köpönyeg.hu. Este aztán szakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Erős lesz a nyugati szél.

3 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Szerdán reggel még többfelé eshet az eső, majd csökken a felhőzet, és délután már napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél még enyhébb levegőt szállít: 8 és 13 fok közé melegedhet levegő.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő záporeső. Napközben a délnyugati szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 8 és 16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és átmenetileg több helyen lehet eső, zápor. Délelőtt a DNy-i, délután az ÉNy-i szél fokozódik viharossá. 14 fok körül a maximumérték, majd délután zuhanni kezd a hőmérséklet.

Útlezárás

Filmforgatás miatt kedd estétől szerda reggelig lezárják a VI. kerületi Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján. Az útszakaszt kedden 20 órától szerda reggel 6 óráig zárják le. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az érintett útszakasz közelében fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 21. az év 52. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 313 nap van hátra.

Ma az Eleonórákat ünnepeljük.

Az Eleonóra női név az arab Ellinor névből ered, és több nyelv közvetítésével lett népszerű. Előbb spanyol közvetítéssel jutott el Franciaországba, majd onnan Angliába, ahol népszerű lett.

Távkapcsoló

Catherine Zeta-Jones az Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keresben kezd új életet a TV2-n, az RTL Klubon a Keresem a családom folytatódik két újabb történettel. A Viasat3-on a 40 éves szűzön nevethetünk, a Duna TV-n a Velvet Divatházban bolyonghatunk, a Super TV2 A tűzben edzett férfivel készül 21 órától, a LifeNetwork a Véznák kontra dagikat adja ugyanekkor.

Heti mozipremierek

  • Az egészség ellenszere
  • John Wick: 2. felvonás
  • A régi város
  • Szép álmokat!
  • Tékasztorik