Záporeső és viharos széllökések

hideg időjárás tél szél szélvihar minusz
Debrecen, 2017. január 6. A hideg időhöz öltözött járókelő a debreceni Kossuth téren 2017. január 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és délen többfelé, északon csak szórványosan várható eső, záporeső – írja a Köpönyeg.hu. A szél északnyugatira fordul.

5 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

A péntek reggeli órákig a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharos (65-85 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet – írja a Met.hu. A 80 km/h körüli széllökések a Dunántúl délnyugati, illetve középső részein a valószínűbbek.

Szombaton reggel csökken a felhőzet, és napközben már napos, gyengén felhős időre van kilátás. Egy-egy zápor, a hegyekben hózápor alakulhat ki. Mérséklődik, és délnyugatira fordul a légmozgás.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, csak néhol fordul elő zápor. Reggel gyengén fagyhat, délutánra 9 fok köré emelkedik hőmérséklet.

Pótlóbusz

2017. február 27-étől (hétfőtől) várhatóan március 19-éig (vasárnapig) a 60-as (fogaskerekű) járat helyett pótlóbusz viszi az utasokat Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy között, a fogaskerekű pedig rövidített útvonalon, a Városmajor és Svábhegy között közlekedik, mert a vonalon pályakarbantartást végeznek – írja a Bkv.hu. A pótlóbuszra a Svábhegynél a 21-es buszcsalád megállójában lehet felszállni.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

A gregorián naptár szerinti év 55. napja. Az évből 310 nap van még hátra.

Ma a Mátyásokat ünnepeljük.

A Mátyás héber eredetű férfinév. A héber Mattatiás név latin Matthias formájából származik, jelentése Isten ajándéka.

Távkapcsoló

A Duna TV-n pénteken indul a Csak színház és más semmi második évadja, de a hétvégét kezdhetjük akár a Kingsman: A titkos szolgálattal vagy a Halálos fegyver sorozatváltozatával is –előbbit a TV2, utóbbit az RTL Klub adja.

Szombaton az RTL Klub 21.20-tól indítja a Még drágább az életed!-et, a TV2 öt perccel később Leonardo DiCaprio csavaros filmjét, az Eredetet, miközben a Viasat3-on a Halálos iramban hőseinek drukkolhatunk.

Vasárnap 21.05-től megnézhetjük a Duna TV-n Deák Kristóf Oscar-jelölt kisfilmjét, a Mindenkit, ezután jut még idő az Oscart már megnyert Saul fiára is 23.20-tól az RTL Klubon. A TV2 előtte, 18.55-től egy aranyos rajzfilmmel, a Végre otthon!-nal várja az egész családot, de a Mini párossal is búcsúzhatunk a hétvégétől, a LifeNetwork elölről adja 20 órától.

Heti mozipremierek

  • Az egészség ellenszere
  • John Wick: 2. felvonás
  • A régi város
  • Szép álmokat!
  • Tékasztorik