Kilakoltathatják a letépett kezű anyát

Vágólapra másolva!
A TV2 Tények című műsorában szólalt meg az a tiszaújvárosi édesanya, akinek egy meghibásodott tésztagép tépte le a kezét, és most bármelyik pillanatban utcára kerülhet a fiával. A nő a balesete óta nem tud dolgozni. Hétmillióval tartozott a banknak, de mert nem tudta fizetni a részleteket, felmondták a szerződését. Vagyona nincs, így csak idő kérdése, hogy a végrehajtók mikor viszik el a lakást a fejük fölül.
Vágólapra másolva!

Az elromlott tésztagép miatt lett kilátástalan a tiszaújvárosi édesanya élete. Csak egy kis darab nyers tésztát szeretett volna leszedni a szerkezet széléről a munkahelyén, de a keverő először az ujját kapta el, majd leszakította a fél karját. Magyari Józsefné a baleset után nyilatkozott a Tényeknek.

A nő élete tönkrement a baleset óta. Nincs munkája, ugyanis sehova sem veszik fel a keze miatt. Ezért nem tudta fizetni a hitelét se. A bank felmondta a szerződését. Csak idő kérdése, mikor rakják ki az utcára.

Ha nem fizetek, akkor behajtás következik minden jövedelmemből, vagy ha lenne valamilyen vagyontárgyam, akkor azt lefoglalnák. És ha ezzel sem gyűlik össze ez az összeg, akkor sajnos jön a végrehajtás: menni kell a lakásból."

A fiával közösen élnek a lakásban. Fogalma sincs arról, hogy hova mennek, ha kilakoltatják őket. Albérletre nincs pénzük. A fogyatékossági és a 23 ezres baleseti támogatás a minimális megélhetésre sem elég. Az asszony a Tényeknek elmesélte:

A nő megpróbált megegyezni a munkáltatóval, de elfogadhatatlanul kevés pénzt ajánlottak neki. Ügyvédje polgári peres eljárásban húszmillió forintos kártérítési pert indít. A jövő héten nyújtja be a papírokat.

közölte Lichy Gábor, ügyvéd.

Első fokú ítélet a legjobb esetben is csak az év végére várható. Bea abban bízik, hogy maradhat addig a lakásban, amíg le nem zárul a kártérítési per.