Kubatov: Botka egy korrupt, hazug szocialista politikus

Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke azt mondta, Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől, egy korrupt, hazug szocialista politikus. Szerinte világos, hogy amit művel, az a képmutatás magasiskolája.
Vágólapra másolva!

A baloldal egyenesen azzal vádolja az Orbán-kormányt, hogy ki akarja vezetni az országot az unióból, Európából. Kubatov szerint azonban a baloldal hazudik, hiszen az Orbán-kormánynak egyáltalán nincs ilyen szándéka.

– mondta a Fidesz alelnöke a SZEGEDma.hu-nak. Szerinte Európa veszélyes útra lépett, és tönkreteszi magát azzal, hogy muszlim migránsok millióit akarja befogadni.

Botka László „Tegyünk igazságot!" címmel úgy kampányol és úgy számolna le belső ellenségeivel, mintha semmi köze nem lenne a 2002–2010 közötti balliberális kormányok, a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kabinetek tevékenységéhez, az ország eladósításához. Polgármestersége idején, 2006 és 2010 között a Szeviép nevű, az önkormányzat által preferált cég Szegeden

11 milliárd forintot tüntetett el,

ezzel csaknem 500 kisvállalkozást tett tönkre, vitt csődbe – írja a SZEGEDma.hu.

Botka László hitelességével kapcsolatban Kubatov Gábor azt mondta:

Azt is mondta, Botka 1 millió forintos jövedelem felett vetne ki különadót, miközben

a saját jövedelme 3 ezer forinttal alacsonyabb, éppen 997 ezer forint,

de szerinte ugyanígy képmutatás a többmilliós Rolex órája, az, hogy nem hajlandó magát alávetni a vagyonnyilatkozati eljárásnak, miközben a baloldallal falaztat magának.

– mondta a Fidesz alelnöke.

Szerinte a Szeviép-botrány külön érdekessége, hogy épp a Botkához hasonlóan baloldalról indult Szabó Bálint akarja őt kérdőre vonni kiváló jogi anyaggal és érvkészlettel. Mint mondta, Botkának nincsenek válaszai, ezért csak menekül, mind a Szeviép-ügyben, mind az ingyenesen osztogatott parkolóbérletek ügyében.

Arra a kérdésre, hogy a helyiek 2002 óta miért választották mégis négyszer polgármesterré, a Fidesz alelnöke azt mondta: „Botka Lászlót megelőző időszakban, Bartha László polgármestersége alatt rosszabbak voltunk, mint a mostani szocialista városvezetés, tehát nem kell csodálkozni a vereségeken,

mindemellett Botka Lászlót sem tartom jó városvezetőnek,

Szeged az adottságaihoz képest nagyon alul teljesít."

Januárban Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta a SZEGEDma.hu-nak, hogy a tavasz végére a megújított szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkoznia a helyi közvélemény előtt. A megújulási folyamatról Kubatov Gábor azt mondta:

"Tisztességes, dolgozni akaró, a szegedieket szolgálni képes embereket várunk a sorainkba, akik nem a pozíciót keresik, hanem a munkát, és nem azt nézik, hogy lehet a másikat leradírozni a térképről, hanem elkötelezettek a minél szélesebb összefogás iránt. Szeged megérdemelné, hogy akkorát fejlődjön, mint Debrecen vagy Hódmezővásárhely, és ehhez jó alapot ad, hogy tele vagyunk ígéretes tervekkel."

Arra a kérdésre, hogy lehet-e már jövőre előrehozott polgármester-választás Szegededen, amennyiben Botka László bekerül a Parlamentbe, és le kell mondania polgármesterségéről, a Fidesz alelnöke azt mondta: „Miniszterelnök úr azt szokta mondani, hogy előbb elejtjük a medvét, aztán tárgyalunk majd a szűccsel.

A munka, az egyetértés, az őszinteség, a bajtársias közösség létrehozása jót fog tenni a szegedi jobboldalnak.

Szeretnénk, ha ennek lenne presztízse: tehát megbecsülni a közösséget, büntetni az árulást! Nem kívánunk olyanokkal együtt dolgozni, akik viszályt szítanak, csakis olyanokkal ülünk egy hajóba, akik tele vannak tervekkel, irányítani és fejleszteni szeretnék ezt a nagy lehetőségek előtt álló várost."