Poloskák borítják a lakások falait

Ágyi poloska
Vágólapra másolva!
A Tv2 Tények című műsora riportban számolt be az országszerte tapasztalható poloskainvázióról. Az adásból kiderül: sokszor még a szoba falának festése sem látszik, olyan vastagon borítják be a falat az ágyi poloskák. Az éjjel aktív állatok nagyon sok kellemetlenséget és stresszt okoznak a lakóknak, akik igyekeznek titokban tartani a poloskákat. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy a vérszívó csak az elhanyagolt lakásokban telepszik meg.
Vágólapra másolva!

A Tények bemutta a horrorfilmbe illő jelenetet, ahogyan az ágyi poloskák szinte teljesen elárasztanak egy ágymatracot. Az éjszaka aktív ágyi poloskák egyre nagyobb gondot okoznak az egész országban.

Az alvó emberből táplálkozó poloska viszkető csípéseket okoz. Szúnyogcsípésre emlékeztető nyomot hagynak a bőrön, de amíg egy szúnyogcsípés legfeljebb pár napig okoz kellemetlen, viszkető érzést, addig

az ágyi poloska csípése akár egy hétig is kínozza az embert, ráadásul hólyagosra is felduzzadhat.

Szigeti Zsolt, az ABATOX Kft. egészségügyi vezető gázmestre a Tényeknek elmondta:

Ágyi poloska Forrás: Wikipedia

A szakember arról is beszámolt: a poloskák irtása nagyon nehéz, hiszen sokan a mai napig szégyellik, ha ezek a vérszívók megtelepszenek a lakásban. Úgy tartják ugyanis, hogy az ágyi poloska megjelenése higiéniai okokkal van összefüggésben. Ez azonban tévhit. Az ágyi poloska ugyanis nem piszokra megy hanem kizárólag vérre.

Öt csillagos szállodában ugyanúgy megtelepszik, mint egy elhanyagolt lakásban.

Volt olyan lakástulajdonos, akinél annyira elszaporodtak, hogy kétségbeesésében

inkább felgyújtotta a házát.

Sokan pedig még az végleges irtás után is szenvednek az invázió okozta stressztől és az álmatlanságtól, amit az állatok okoztak.

A Tények adásából az is kiderül:

ha egy többlakásos házban csak egyetlen ingatlan is kimarad az irtásból, akkor a poloskák nagyon gyorsan újra megjelenhetnek.

Ugyanakkor egy lakásból legtöbbször két irtással véglegesen el lehet tüntetni a poloskákat.