Szijjártó Péter: Soros György támadása újabb lendületet vett

Szijjártó Péter
Budapest, 2017. november 15. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az AMES Hungaria Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fővárosi székházában 2017. november 15-én. Az autóipari alkatrészeket gyártó társaság 3,5 milliárd forintos beruházással bővíti szentgotthárdi gyártó üzemének kapacitását, ezzel 75 új munkahelyet hoz létre. A fejlesztéshez a magyar kormány 349 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az országgyűlési választások közeledtével Soros György támadása újabb lendületet vett Magyarországgal szemben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, egy más témában tartott rendezvényt követően újságíróknak.
Vágólapra másolva!

A kormány független, kizárólag a magyar emberek érdekeit képviselő politikát folytat, és amíg hivatalban lesz, addig ez így is marad - szögezte le Szijjártó Péter.

Hozzátette: Soros György érdekeivel mindez ellentétes, terve pedig Európának az elmúlt években tömegessé nőtt illegális bevándorlást hozott. A miniszter kiemelte:

a kormány számít az emberek segítségére,

hiszen minél többen vesznek részt a nemzeti konzultációban, minél szélesebb a politikai támogatottság, annál hatékonyabban lehet fellépni az ország biztonsága érdekében.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szijjártó Péter szerint az illegális migráció egyértelműen biztonsági kérdés. Emlékeztetett: az elmúlt években

Európában 27 nagy terrortámadás 330 halálos áldozatot követelt.

Kijelentette: érdemes megnézni, hogy Soros György milyen mértékben támogatta a bevándorlást pártoló civil szervezeteket, és milyen pompával fogadják Brüsszelben. Ebből kiderül, hogy a nemzeti konzultációról küldött üzenete a magyarázkodás kategóriájába tartozik - tette hozzá. Magyarország ma nem lenne biztonságban, ha Soros György érdekei érvényesülnének - hangsúlyozta a miniszter.