Több mint 130 millió forintot kapott egy pécsi alapítvány Soros Györgytől

Soros György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
Soros György alapítványától mintegy 500 ezer dollárt, azaz 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű alapítvány. Soros vidéki civil központjai az ő céljait segítenék.
Vágólapra másolva!

Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke azt mondta, a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták, a támogatási szerződést már alá is írták - hangzott el az M1 szombat esti Híradójában.

"Törvényileg sem tehetjük, hogy politikai tevékenységet folytassunk. Tehát bennem, ha bármi ilyen veszély felmerült volna, hogy ez a program ez ilyet valósítana meg, akkor nem is írhattam volna alá" - fogalmazott az alapítvány elnöke.

Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

A Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány vidéki terjeszkedésbe kezd, hamarosan több százezer dollárt oszt majd szét dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között, így szállva szembe a kabinettel.

A Híradóban idézték Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt, aki a műsorban arról beszélt, hogy Soros György vidéki civil központjai az üzletember céljait segítenék:

a bevándorlás erősítését,

a kerítés lebontását és azt, hogy bevándorláspárti kormány legyen Magyarországon.