Napokon belül ismertethetik a Soros-tervről szóló konzultáció részeredményeit

2017.12.05. 23:22

A kormányszóvivő az M1 csatornán azt mondta, napokon belül lehetőség lesz arra, hogy ismertethessék a "Soros-tervről" tartott nemzeti konzultáció részeredményeit, hiszen a kérdőívek beérkezésével párhuzamosan azokat fel is dolgozzák.

Kovács Zoltán a várható eredményekről azt mondta, a korábbi konzultációk alapján elmondható, mindig leginkább azok veszik a fáradságot, hogy visszaküldjék az íveket, akik egyetértenek azzal, amit a kormány képvisel.

A 8,2 millió választópolgár több mint negyede vett részt a konzultációban.

Kovács ZoltánForrás: MTI/Rosta Tibor

Szerinte a csütörtöki, "boszorkányüldözéses" EP-meghallgatáson is fontos érv lehet, hogy ilyen demokratikus felhatalmazása van a kormánynak a magyar emberektől arra, mit képviseljen.

Csütörtökön tartják az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) meghallgatását, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vesz részt.

Soros GyörgyForrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

A bizottsági meghallgatásról a kormányszóvivő A tanú című filmre utalva úgy fogalmazott: "Ne legyen kétsége senkinek, az ítélet, ahogy szokták mondani, Virág elvtárs, az már készen van",

már tudják, mit írnak bele a migráció és a jogállamiság ügyében a "Soros-jelentésbe".

A kormányszóvivő a postától kapott végleges adatokra hivatkozva a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, minden idők legsikeresebb konzultációja zárult le az előző héten, minden korábbi részvételi rekord megdőlt, a meghosszabbított határidőig 2 332 755 kérdőív érkezett vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK