Soros nem érti, mi a baj Sorossal

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
Soros György annyira belejött az üzengetésbe, hogy most a Népszavában írt tele egy oldalt a maga amorf valóságáról. Arra azért mégis jó volt a dolgozat, hogy két dolog biztossá váljon: a bevándorláspárti spekuláns beszállt a magyar belpolitikába, és lövése sincs arról, hogy mekkora veszélyt jelent Európára a tevékenysége.
Vágólapra másolva!

A kormány nem a köz javát, csak saját hatalmi és anyagi érdekeit tartja szem előtt. A "Soros-terv" elleni propagandakampány kudarcot vallott - többek között erről írt tele egy oldalt a mai Népszavában Soros György bevándorláspárti spekuláns. Az általa leírtak különösen hitelesek, hiszen, hogyha valaki tud "anyagi érdekekről és hatalomról" beszélni, az éppen Soros, akinek pont nem okoz lelkiismereti kérdést bedönteni olykor az angol fontot, rátámadni az OTP-re, vagy kihasználnia a délkelet-ázsiai gazdasági krízist, milliókat sodorva ezzel elég nehéz helyzetbe.

Soros György vigyázó tekintete Forrás: --

A milliárdos szava persze szent, hiszen elég gazdag ahhoz, hogy valóságot is vásároljon magának. Így utalgat bátran arra, hogy a 2,3 millió visszaküldött nemzeti konzultációs ívről hazudik a kormány, és ezek csupán "inflált számok". Mielőtt bárki mélyebben is elgondolkozna ezen a teljesen alaptalan vádaskodáson, azért jó észben tartani, hogy Soros Györgynek voltaképpen nulla információja van a nemzeti konzultációról. Mindösszesen annyit tesz, hogy felmondja ugyanazt a leckét, amelyet a kormányzat belpolitikai ellenfelei már megírtak.

Vagyis Soros, a független, pártatlan, jótékony és kedves öregúr megint nyakig mászott a magyar politikába.

Ennek megfelelően kéretik mérlegre tenni Soros György szavait, és ehhez mérten érdemes átgondolni újra, hogy létezik-e Soros-befolyás, amelyet a ballib kánon rendre eltagad.

A cinizmusban a tőzsdeguru ennél is tovább jutott, amikor azzal vagdalkozik, hogy a Soros-tervről szóló kormányzati kampány "a gyűlöletet gerjeszti, hogy elterelje a figyelmet a kudarcairól". Sorosnak természetesen nem kell szeretnie a magyar kormányt, de hazudnia sem kell róla. Ugyanis azt a magyar kormányt támadja, amely 4 százalékra vitte le a munkanélküliséget, amely a 8. legnagyobb gazdasági növekedést érte el a teljes Európai Unióban, amely példátlan módon nyugdíjprémiumot fizetett 2,7 millió nyugdíjasnak, és amelynek jókora szerepe volt abban, hogy miközben Európában terrorhullám pusztít, addig Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országává vált.

Kudarcai tehát inkább Soros Györgynek vannak, és nem a magyar kormánynak.

A Népszavának írt dolgozata legszebb része viszont kétségtelenül az, amikor Soros György rájön, hogy nem érti saját magát, és fogalma sincs, hogy miért is elképesztően morbid, ahogy a világra és azon belül Magyarországra tekint.

Forrás: AFP/Axel Schmidt

A nemzetközi oligarcha ugyanis azzal támasztja alá, hogy ő aztán semmi rosszat nem akar, hogy már 1984-ben Magyarországon szervezte a helyi civil hálózatát, amelybe aztán több mint 400 millió dollárt, tehát bőven 100 milliárd forint feletti összeget ölt bele. Ez fantasztikus, tényleg, de egészen pontosan ki is kérte meg rá, hogy talicskával hordja ide a pénzét és felépítsen egy párhuzamos hatalmi rendszert a nagy magyar ugaron? Az a helyzet, hogy senki, Soros György pedig ebből az irdatlan mennyiségű lóvéból kizárólag a saját tervei megvalósításán dolgozott, nem másért. Ez előtt pedig hadd ne kelljen már földig hajolni.

De Soros kinyit egy filozófiai vitát is, és milyen jól teszi. Azt fejtegeti, hogy az általa propagált és egyeduralkodóvá tenni akart ideológiát a nyílt társadalmak eszményéről egyszerűen kiforgatta a kormányzat. Határozottan kijelenti, hogy a nyílt társadalom víziója nem jelent

  • nyitott határokat,
  • tömeges bevándorlást,
  • és nem célja a keresztény identitás megsemmisítése.

Már éppen kezdtünk reménykedni, hogy lám, Sorosnak megjött az esze, csakhogy a világ egyik leggazdagabb ember úgy folytatja, hogy közös európai határvédelem kell, mert az egyes országok csak más tagállamok kárára szigetelhetik el magukat a menekülők elől.

És itt van az a pont, amikor újra ajtót kell mutatni Soros Györgynek és az erőszakkal kiszínezett világának.

Ugyanis egyszerűen hazudik arról, amikor menekültekként hivatkozik a migrációs válságra, ezzel pedig egy nem létező kontextusba helyezi az egész krízist. Ennek a propagandának volt az a következménye, hogy az afrikai és távol-keleti migránsok is szírnek adták ki magukat, tudván azt, hogyha elhitetik magukról, hogy nem gazdasági megfontolásból, hanem háború miatt keltek útra, akkor befogadják őket.

Csakhogy ma Európát nem menekült, hanem bevándorlási hullám fenyegeti.

Ez pedig óriási különbség. Innentől kezdve pedig összezuhan Soros humanitárius mázzal leöntött, az emberi érzésekre ható manipulációja is. Mert a magyar kormány és a magyarok elsöprő többsége nem a menekültekre mond nemet, hanem arra, hogy Európának és benne Magyarországnak meg kellene nyitnia a kapuit milliók előtt, akik más kultúrát, más vallást és más értékrendet képviselnek, ezzel pedig végérvényesen megpecsételve a jelenlegi európai és magyar társadalom sorsát és jövőjét.