Adót is csalt Soros jogvédőinek terrorista védence

Vágólapra másolva!
Hasan Kilicet még Törökországban ítélték el terrorizmusért, 2006-ban viszont hamis útlevéllel Magyarországra érkezett. Most kiderült, hogy jelentős adótartozást halmozott fel, a NAV nyomoz utána. Mégis itt akar maradni, a bevándorlási hivatal viszont kiutasítaná. A Soros György pénzelte Helsinki Bizottság természetesen a védelmébe vette a férfit.
Vágólapra másolva!

Nyomozást folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Törökországban terrorizmusért elítélt Hasan Kiliccsel és magyarországi cégével szemben - számolt be a Magyar Idők. A férfi szentendrei gyros-büféje ugyanis komoly adótartozást halmozott fel, ezért végrehajtást is elrendelt már a hatóság.

Az újság úgy tudja, hogy a NAV eljárása állampolgári bejelentésre indult meg, amely költségvetési csalás, sikkasztás, számviteli rend megsértése és közokirat-hamisítás vádjával érkezett az adóhivatalhoz.

A NAV ugyan folyamatban lévő nyomozásról nem ad ki információt, ugyanakkor a cégnyilvántartásokból kiderül, hogyan működik Hasan Kilic 2011-ben alapított betéti társasága. Ezekből az adatokból látható, hogy a tavalyi 10,5 millió forintos forgalom ellenére

a közterhek befizetése finoman szólva sem erőssége a gyrososnak.

Bár már a NAV jogelődje, az APEH végrehajtást is elrendelt a cég ellen, a 2017 júniusi állapot szerint továbbra is több millió forintos adótartozásról van szó.

Duplacsavar

Hasan Kilic még 2006-ban érkezett Magyarországra Isztambulból repülőn és hamis útlevéllel. Azóta végeláthatatlan mennyiségű beadvánnyal bombázza a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalt (BÁH), hogy menekült- vagy oltalmazott státuszt kapjon. Ezt eddig nem kapta meg, de a BÁH azt is rögzítette, hogy a férfit nem lehet visszaküldeni Törökországba. Ez egészen 2015-ig életben is maradt, amikor is a BÁH visszavonta az erre vonatkozó döntését, amelyet viszont a bíróság hatályon kívül helyezett és 2016 nyarán új eljárás lefolytatására kötelezte a hivatalt.

Ekkor jött képbe a Soros György támogatásaiból civilkedő Helsinki Bizottság, amelynek ügyvédje 2016 tavaszán vállalta el a férfi jogi képviseletét, és tesz meg azóta mindent azért, hogy Kilicet végül ne utasítsák ki Magyarországról. Mindezt úgy, hogy feltételezhetően tisztában van azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy

Hasan Kilicet terrorizmusért elítélték Törökországban.

Az információt a török hatóságoktól bekért dokumentum igazolja: egy 1995. október 18-án hozott török bírósági ítélet. Ebben szerepel, hogy a férfit 12,5 év fegyházbüntetésre ítélték, mert a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) kurd terroristaszervezet tagjaként fegyveres terrortámadásokat hajtott végre, valamint jelentős mennyiségű fegyvert rejtegetett. Az ítélet szerint a Reyber fedőnevű Hasan Kilicet 1994. február 10-én fogta el a török rendőrség a PKK központjaként és találkozóhelyeként használt épületben, Izmirben. A nyomozók tetten érték a férfit, amikor társaival együtt egy török szolgálati gépkocsira Kalasnyikovval sorozatlövéseket adtak le.