Felforrósodott autóból mentettek kutyát

Vágólapra másolva!
Felforrósodott autóból mentettek ki egy kutyát szombaton. Az állat már alig volt életben, mire megérkezett a segítség. - A borzalmas esetről a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány Facebook-oldalán számolt be.
Vágólapra másolva!

A Hortobágyi Madárpark közösségi oldalán figyelmeztet, hogy senki ne hagyjon élő állatot őrizetlenül zárt autóban. Szombaton valaki felelőtlenül autójában hagyta a kutyáját, az állatra már aléltan találtak rá.

Látogatóinktól értesültünk róla, hogy a vásártér melletti parkolóban egy kutya szenved a hőségtől egy, a napon felforrósodott autóban. Kollégánk azonnal a helyszínre sietett, ahol az autót már

- írták a posztban. Az állat és az autó gazdáját nem találták, ezért betörték a kocsi ablakát. A Madárpark munkatársai szerint a kutyának már csak percei lehettek hátra, mert

a hősokktól összehányta az autó belsejét, és már csak magatehetetlenül feküdt.

A kimentett állatot egyenesen a hortobágyi Madárkórház műtőjébe vitték, ahol elkezdődött a küzdelem az életéért.

Állapota aggasztóan válságos volt. A hősokktól elvesztette az eszméletét, nem reagált semmilyen ingerre.

Pár pillanatra a légzése is megállt, pupillái kitágultak... Azt hittük, elveszítettük...

Majd újra vett levegőt... Fellélegeztünk... Mintegy két óra hossza után elkezdett pislogni, de még mindig nem tudott megmozdulni. A sokktól agyi károsodásokat is szenvedett, hőháztartása felborult - írták a Facebook-posztban.

A felforrósodott autóban a kutya élete csak perceken múlt. Forrás: Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány

Szerencsére a kutya állapota reggelre stabilizálódott.

A rendőrség megkereste a tulajdonost, és megtették a szükséges lépéseket azért, hogy az ügy ne maradjon következmények nélkül - írták a poszt végén a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány munkatársai.