Édesanyja karjai közt halt meg a magyar szépségkirálynő

Vágólapra másolva!
Novemberben újult ki a rák Koller Katánál, a 2007-es magyar szépségkirálynőnél, akinek halálát hétfőn jelentették be. 29 évesen talált csomót a mellében, de az orvosok nem hittek neki. Később 27 kemoterápiás kezelés után úgy tűnt, legyőzte a betegséget.
Vágólapra másolva!

Sorstársainak akart erőt adni azzal, hogy elmondta: az orvosok lemondtak róla, ő mégis nyert - írja a Bors. 29 évesen csomót talált a mellében, ezért rögtön elment mammográfiára. Ultrahangos vizsgálatot végeztek rajta, de nem találtak semmit. Korábban a Borsnak azt mondta:, „A főorvos asszony megjegyezte, hogy ne legyek hipochonder, ne pánikoljak feleslegesen, hiszen 29 évesen fiatal vagyok még egy ilyen betegséghez".

Másfél évvel később, amikor jöttek az első panaszok, köhögés, hányás, ismét nyugtatták, de akkor már határozottan fellépett. Kiderült, 4-es stádiumú rákja van, nyirok-, máj-, tüdő- és csontáttétekkel. Az egyik orvos közölte vele, ne számítson gyógyulásra.

– Eldöntöttem, legyőzöm a kórt. Hat hónapon keresztül hetente jártam kezelésre, összesen 27 adagot kaptam – mondta korábban a Borsnak. Koller Kata két évig tünetmentes volt. Egy tavaly novemberi napon azonban minden megváltozott. A rák kiújult. A modell pedig nem kért az újabb kezelésekből. Édesapja zokogva mesélte el a Borsnak, min mentek keresztül az elmúlt hónapokban.

– Kétszer küldték el a lányomat mammográfiáról azzal, hogy szimulál. Amikor már a kezét sem tudta emelni, kiállt magáért, de már késő volt. Akkor meg azt vágták a fejéhez, hogy miért nem ment el korábban – mondta az édesapa.

Amikor kiújult a betegség, a szépségkirálynő már nem akart küzdeni.

- A lányom nem akart kínlódni, nem kért a kemóból. Az édesanyja kezei között halt meg - mondta az édesapa a Borsnak.