Képtelenség, de fokozza a baloldal: Karácsony Puzsérral hadakozik

Karácsony Gergely szavaz, Választás 2018
Budapest, 2018. április 8. Karácsony Gergely nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután szavazott a zuglói Örökzöld Óvodában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Facebook-csörtéjükből kiderült, hogy Puzsér Tarlós, Karácsony meg a Fidesz érdekeit szolgálja, az autós Puzsér az autósok ellen, a biciklis Karácsony meg az autósok mellett is kampányol. Szemmel láthatóan óriási a rend a baloldal legújabb álompárosának fejében. Mi következhet még ezek után? 
Vágólapra másolva!

Tegnap megírtuk, hogy az elvileg az egypontos autósellenes programjának népszerűsítése miatt a 24.hu szerkesztőségébe ellátogató Puzsér Róbert már a második kérdésre adott válaszába belekeverte Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd társelnökét, és ezt a műveletet konkrétan tizenháromszor sikerült megismételnie. Ha másra nem is volt jó a dolog, legalább alaposan megcsuklatta a törpepárt vezetőjét, aki közösségi oldalán támadt vissza.

Karácsony: Én biciklizem, Puzsér bezzeg autóval jár

A politikus rövid írásában felhívta a figyelmet, elképzelhető, hogy Puzsér Tarlós embere, mert

  • a főpolgármestert csupán kétszer, semlegesen, míg
  • őt tizenegyszer, negatív színben emlegette.

A nagyon ügyesesen számoló zuglói városvezető felrója humorista vetélytársának, hogy miért nem inkább Tarlóst piszkálgatja, hiszen „nem én tehetek arról, hogy Budapest ma olyan, amilyen". A Karácsony-féle univerzumban nagyon furcsán jelenhet meg a főváros, a valóságban viszont évtizedek óta nem látott fejlesztések történtek a Tarlós-éra alatt. De mindegy is, Karácsony is szemmel láthatóan szívesebben foglalkozik Puzsérral, mint a főpolgármesterrel, így valamiben legalább egyetértenek, ami azért nem kis szó a baloldali álompáros elmúlthetek-beli szereplését tekintve.

– kapcsolt jobbikos kollégáihoz hasonlóan lejáratási üzemmódba Karácsony Gergely, aki nem „volnerjánosozott", hanem „puzsérróbertezett." Persze, vele minden rendben van, mert míg Puzsér autózik, addig ő 43 éve él jogosítvány és sofőr nélkül.

A rendszeresen kocsival közlekedő Puzsér: Az autó környezetszennyező!

Nem hagyta annyiban a dolgot Puzsér Róbert, Facebook-oldalán válaszolt Karácsonynak, már a kezdés is súlyos volt: "Azért említelek téged tizenegyszer negatív, és Tarlóst kétszer semleges összefüggésben, mert úgy gondolom, hogy a három kétharmadból kettőért súlyos felelősség terhel. Arról, hogy a fővárosnak alig van pénze és jogköre, nem Tarlós tehet, hanem te".

A humorista levegővétel, megállás, pillanatnyi szünet nélkül folytatta nem túl szívélyes üzenetét a zuglói polgármesternek.

Ez sem volt elég Puzsérnak, ezen a ponton kezd olyan benyomása lenni az embernek, mintha szeretne még egy 24.hu-s interjút kicsikarni a humorista. "Cserben hagytad a politikai centrumot. Cserben hagytad azt a sok százezer állampolgárt, akik nem akarnak a Fidesz-KDNP meg az MSZP-DK közt választani."

Egy mondattal később eljött a pillanat, amikor az autósok elleni keresztes hadjárat vezetője kimondja, hogy ő bizony autózni szokott.

Nem sokkal később Puzsér leleplezte Karácsonyt: ő is a Fidesz érdekeit szolgálja.

"Hisz a valóságban rám akartok indulni, meg akarjátok osztani az ellenzéki szavazatokat: inkább nyerjen mindig a Fidesz, de te meg a szocialista barátaid örökké képviselők meg polgármesterek maradhassatok."

Majd a bejegyzés legerősebb részében az az ember, aki bevallottan kocsival közlekedik, kijelenti, hogy az autó bizony környezetszennyező, az autós életmód pedig egy metropoliszban fenntarthatatlan.

"Az autó környezetszennyező. Az autós életmód egy metropoliszban nem fenntartható. A vezetés azonban felelősségre tanít. Érdemes volna leraknod a jogsit, mielőtt a következő politikai döntésed meghozod."

Halál komolyan merül fel a kérdés: mi következhet ezek után?