150 köbméter szemét maradt a budapesti szilveszter után

2018.01.01. 16:09

Mintegy 150 köbméter szemetet takarítottak össze a budapesti szilveszteri rendezvények helyszínein a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) dolgozói hétfőn.

Az óév búcsúztató rendezvények helyszínein, többek között a Vörösmarty téren, a Hősök terén, a Kis- és Nagykörúton, továbbá a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri, valamint az Astoria aluljárókban és azok környékén január elsején reggel 6 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, melyet a kora délutáni órákra fejeztek be az FKF dolgozói.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Vörösmarty téren 2018. január 1-én reggel.Forrás: MTI/Mónus Márton

Emellett hajnalban több útvonalon, döntően a külső városrészekben síkosság mentesítésre is szükség volt.

A feladatokat 300 emberrel és 30 takarító-, szállító-, illetve téli célgéppel végezte a társaság.Forrás: MTI/Mónus Márton

A fővárosban az év első napján egyébként az FKF hulladékszállító járművei a hétfői program szerint végzik a kommunális, illetve a szelektíven gyűjtött anyagok elszállítását - olvasható a közleményben.