Egy hentes vallomása: Rákos húst adunk el

2018.01.03. 11:44

Egy hentes vallomása szerint kivágják a beteg, rákos részeket, a többit pedig feldolgozzák és eladják. Elárulta, mit veszünk meg a húspultból. 

A hentes, aki 30 évig dolgozott a húsüzemben, elárulta, hogy vegyi anyag, hormon és gyógyszer is kerül a húsokba, sőt néha rákos szövetet is találnak benne.

Csak kivágjuk a rákos részt és eladjuk a húst. Egy ember sem tudja, valójában, mi zajlik a húsüzemben. Senki ne képzelje, hogy egy beteg rész miatt kidobnak egy egész állatnyi húst" - mondta a Noizz.hu cikke szerint.

IllusztrációForrás: Wikipedia

Arról is beszélt, hogy szerinte senkit sem érdekel, hogy a többi rész, amin esetleg még nem látszik a betegség, rákos-e, vagy sem. Azt mondta, a boltokban és az éttermekben is vigyázni kell.

Szerinte minél olcsóbb egy hús, az annál gyanúsabb. 

A legrosszabbak a virslik, szalámik és egyéb darált hústermékek" - teszi hozzá a hentes.

Nincsenek törvények arra vonatkozóan, hogy egy húsüzemnek vagy hentesnek tájékoztatnia kellene a vásárlót arról, ha a hús rákos szövetet tartalmazott" - írta az oldal.

Az Egyesült Államokban egyébként ennél is rosszabb a helyzet. A hot dog virslik, amelyek elvileg sertéshúsból készülnek, lóhúst tartalmaznak, sőt a hentes szerint emberi DNS-t is.