Elrabolták és nagyon megverték az adósukat

2018.01.13. 16:41

Elfogták a rendőrök azt a maglódi férfit, aki társával elrabolta és egy napig fogva tartotta az adósát – adott ki tájékoztatást az esetről a police.hu.

Az 50 éves maglódi M. Ernő és a 49 éves vecsési P. Gábor 2017. március 16-án megjelentek Budapest X. kerületében egy ismerősük lakása előtt. A neki és társának korábban kölcsönadott több mint hatmillió forintnak megfelelő eurót akarták visszakérni. Az „adós” nem nyitott ajtót M. Ernőnek és P. Gábornak, ezért a két férfi az ajtót berúgva rontott be a lakásba, ahol M. Ernő azonnal ütni kezdte a sértettet.

A férfi nem tudta megmondani, hogyan és mikor fogják rendezni a tartozást, ezért M. Ernő kirángatta a lakásból, beültette egy autóba, és elvitte a házába. Ott közölte vele, hogy addig nem fogja elengedni, amíg vissza nem kapja a pénzét, vagy el nem árulja, hogy a társa hol tartózkodik. Ezt követően bezárta a ház egyik szobájába.

Másnap M. Ernő elvitte a férfit egy X. kerületi raktárba, ahol közölte vele, hogy elengedi, de három nap múlva menjen vissza, hogy elvihesse egy közjegyzőhöz, ahol a tartozását hivatalosan is elismerheti. A férfi a sérülései miatt orvoshoz ment, ahol a vizsgálatot követően kiderült, hogy a verés miatt súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülései lettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói M. Ernőt 2018. január 10-én, társát P. Gábort pedig 2018. január 11-én elfogták, és mindkettőt emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.