Azon kaptuk Fekete-Győr Andrást és Soproni Tamást, hogy fapofával hazudnak

Fekete-Győr András, Soproni Tamás, Momentum Mozgalom
Soproni Tamás és Fekete-Győr András az Origo kinyomtatott cikkével, amelyben arról írtunk, hogy előbbi puccsra készül utóbbi ellen
Vágólapra másolva!
Az Y generációs viccpártról januárban derült ki, hogy Fekete-Győr András elnök és Soproni Tamás alelnök egymás torkának estek. Utóbbi azon törte magát, hogy átvegye a Momentum vezetését, Fekete-Győrt pedig megbuktassa. Hogy mentsék a menthetőt, mindketten tagadták a híreket, és azt állították, hogy tökéletes a belső összhang. Még szép, hogy kamuztak.
Vágólapra másolva!

A Momentum súlyához képest indokolatlan, az agyonsztároltsága miatt viszont érthető botrányt váltottak ki a balliberális oldalon azok a januári hírek (itt és itt), hogy az egyszázalékos viccpártban puccs készül, Soproni Tamás alelnök pedig megbuktatná Fekete-Győr András elnököt.

Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen előadják, hogy országos cimborák Forrás: Facebook

A Momentumnak az amúgy is kaotikus helyzetében - népszerűtlenség, sorozatos lemondások, fejetlenség, befuccsolt kampányok - nem hiányzott egy újabb balhé, ezért minden lehetséges módon igyekeztek eltagadni a valóságot. Így aztán azt kommunikálták, hogy minden a legnagyobb rendben, aki pedig mást állít, az hazudik, és a "kormányzati propagandát" terjeszti.

Az "egymás tenyeréből evő Fekete-Győr és Soproni" idill terjesztéséből mindkét momentumos pártvezető vastagon kivette a részét, kis túlzással egymásnak adták a kilincset a tévéstúdiókban. Papp Gergő kiugrott kommunikációs igazgató kiszivárgott és egyben rendkívül súlyos állításokat tartalmazó leve kapcsán (január 17-én) Soproni Tamás a Hír TV-ben egyenesen azt szajkózta, hogy

Fontos részlet, hogy Soproni Tamás Simicska Lajos csatornáján, mint alelnök nyilatkozott.

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke 2018. január 17-én a Hír TV-ben Forrás: Origo

Fekete-Győr néhány nappal korábban (január 8-án) ugyancsak a Hír TV-ben kötötte az ebet a karóhoz, hogy a Momentum szétesését csak a propaganda híresztelni, pedig béke van, és egyedül

Ez a kijelentés amúgy Soproni tolmácsolásában aznap az ATV műsorában is elhangzott. Alelnöki minőségében úgy fogalmazott, hogy az Origo "álinformációkat közöl".

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke 2018. január 8-án az ATV-ben Forrás: Origo

Sőt, Soproni január 17-e délutánra odáig jutott, hogy az Atv.hu-nak azt fejtegette: semmiféle belső feszültség nincs, az elmúlt hetek pedig bizonyították, hogy "Andrással" teljes összhangban dolgoznak.

Majd hozzáfűzte, hogy "abszolút jól dolgozom Andris mellett".

Úgyis kiderül

Nem először kapjuk hazudozáson a Momentumot, de az év elején előadott, több héten át tartó elnök-alelnöki koprodukció tényleg egészen pofátlanra sikeredett. Ezt azért merjük állítani, mert az Origo a napokban hozzájutott Soproni Tamás még december végén írt leveléhez, amelyben lemondott a Momentum alelnöki tisztségéről. Az ok: kibékíthetetlen értékrendbeli különbség Fekete-Győr és közte.

Az írás megmarad Forrás: Origo

Tehát, miközben Fekete-Győr és Soproni kórusban kántálták, hogy "béke van", "nem áll a bál", illetve, hogy "teljes az összhang", és "kiváló a közös munka", addig

a valóságban az elnök és az alelnök viszonya úgy megromlott, hogy utóbbi inkább bedobta a törölközőt.

Soproni ráadásul annak ellenére futtatta magát továbbra is alelnökként a híradásokban, hogy akkor már közel egy hónapja nem is volt alelnöke a Momentumnak. Viccpárt, viccemberekkel, éppen az LMP-nek való.