Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Felvételi 2018

Fontos és nélkülözhetetlen az ipar és felsőoktatás párbeszéde. Az igények lekövetése, a duális képzések kialakítása, fejlesztése. Az Educatio oktatási szakkiállításon ilyen képzésekről kérdeztünk egyetemi vezetőket. Míg a Budapesti Gazdasági Egyetemen a vállalati szereplők szerves részei a képzésnek, addig a Neumann János Egyetem elsők között indított duális felsőoktatási képzést, de kiemelendő a Soproni Egyetemen országos szinten egyedülálló ipari termék- és formatervező szakja.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Időjárás

Pénteken napközben északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, késő délutántól elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul - írja a Köpönyeg.hu. Délelőtt a DNy-i, délután az ÉNy-i szél élénkülhet meg.

Reggel -6 és 0, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton reggelre sokfelé képződik köd, mely csak lassan szűnik meg. Délután vastag felhők érkeznek, és estétől szórványosan hullhat a havas eső, hó, néhol eső. Reggel -2, délután +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap hajnalban szórványosan lehet még csapadék, majd napközben egyre nagyobb területen bukkan elő a nap. A csúcsérték +5 fok körül valószínű.

Boldog névnapot!

Február 16. az év 47. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 318 (szökőévekben 319) nap van hátra.

Ma a Lillákat köszöntjük.

A Lilla női név a Lívia és a Lídia régi magyar becézéséből alakult önálló névvé. Csokonai Vitéz Mihály szólította így Vajda Julianna nevű múzsáját, a név a Lilla-dalok hatására terjedt el és vált népszerűvé.

Heti mozipremier

  • Fekete Párduc
  • Ősember - Kicsi az ős, de hős!
  • Valami Amerika 3
  • Foxtrott
  • The Workshop