Kiderült, miért ilyen agresszív a nőverő Juhász Péter

Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én
Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2018. február 17. napján a www.origo.hu oldalon „Kiderült, miért ilyen agresszív a nőverő Juhász Péter" címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt ver, valótlanul híresztelte, hogy az éppen menstruáló feleségét úgy megverte, hogy nem tudott felkelni, őt összeverte, begyógyszerezte, bezárta és a lakásában fogva tartotta volt élettársát, aki ellen családon belüli erőszakot követett el, valamint családját terrorban tartotta; továbbá nyilatkozatát hamis színben feltüntetve azt a látszatot keltette, hogy a felperes ezen cselekményeket beismerte.

A Juhászfigyelő" nevű Facebook-oldalra feltöltött videó sok mindent megmagyaráz a közvélemény számára. Ebből megérthetjük, hogy minek köszönhető, hogy Juhász Péter az Együtt elnöke láthatóan frusztrált, erőszakos, agresszív (és persze egész életében sikertelen) ember, aki, mint utóbb kiderült, a saját feleségét is megverte, bezárta és pokollá tette a közös életüket. A videó felidéz számos olyan nyilatkozatot, amelyen Juhász beismeri, hogy több esetben fogyasztott különféle kábítószereket, különösen marihuánát. A felvételen látható Csernus Imre, pszichiáter is, aki beszámol arról, hogy a sokéves füvezés teljesen torzítja, kifordítja a személyiséget. Vagyis nyilvánvalóan Juhász is a drog miatt vált ennyire agresszívvá: eldrogozta az agyát. Juhász Péterről egy hete derült ki, hogy úgy megverte az éppen menstruáló élettársát, hogy tiszta vér volt, fel sem tudott kelni. Az Együtt elnöke először tagadta a vádakat, vagyis azonnal hazudozni kezdett, de később kénytelen volt elismerni a történteket.

A videó Juhász drogos „pályafutását” mutatja be: így többek közt az a felvétel is látható, amint az akkori drogliberalizációs aktivista egy jókora kenderrel sétál be a tárgyalóterembe, akkori kábítószerrel való visszaélési bűnügyének tárgyalása.

Juhász és a kender Forrás: Magyar Hírlap

A videó emellett számos további archív felvételt is tartalmaz, amelyen Juhász azzal büszkélkedik épp, hogy mikor és mennyi kábítószert fogyasztott, vagy tartott otthon.

A felvételen hallható Juhász egyik interjú-részlete – vélhetően még kendermagos korából – amikor büszkén beszél arról, hogy

De van olyan felvétel is, amin Juhász elmondja, hogy

De mesél arról is, hogy


A videóban Csernus Imre pszichiáter is megszólal, aki köztudottan sok kábítószerfüggőt kezelt és elmondja: „A marihuána nagyon súlyos személyiségtorzító hatást eredményez. Akár 4-8-10 év alatt egyszerűen kifordítja a személyiséget.”


Ez sok mindent megmagyaráz Juhász viselkedésével kapcsolatban, hiszen maga vallja be az egyik interjújában, hogy évtizedek óta marihuána-fogyasztó.

Így érthetővé válik, hogyan lett a kendermagos aktivistából mára egy láthatóan frusztrált, hisztérikus, a saját családját is terrorban tartó politikus. Mint ismeretes ugyanis néhány napja számolt be róla a Bors és a Tények, hogy Juhász Péter összeverte és bezárta feleségét.

Ezt követően pedig számos általa elkövetett egyéb szörnyűség is kiderült.

Egy bíróságra beadott perirat szerint Juhász Péter megverte, begyógyszerezte, majd a lakásában fogva tartotta előző élettársát. Az eset még 2016 végén történt. Az Együtt elnöke először tagadta a vádakat, de később éppen Simicska Lajos lapjának, az Indexnek elismerte, hogy valóban „csúnyán dulakodott” a nővel, az egy órás erőszakos konfliktusban pedig „nem zárható ki”, hogy sérülést okozott neki. A periratban ennél jóval durvább megfogalmazás szerepel: eszerint Juhász az éppen menstruáló, tehetetlen élettársát ütötte meg. Ezeket a TV2 Tények című hírműsora hozta nyilvánosságra.

A Bors arról is írt, hogy a politikus rendszeresen fogyasztott gyermekei előtt kábitószert, a Magyar Idők pedig nyilvánosságra hozta a pszichológiai szakvéleményt is, amely szerint Juhász családon belüli erőszakot követett el.

A közvélemény számára most egyértelművé válik a helyzet, hiszen közismert Juhász sokéves drogos „pályafutása." Valószínűleg ez állhat a személyiségtorzulása, agresszív viselkedése mögött, amely a saját családját is elérte.