Elismerte Hadházy Ákos, hogy el akarta venni nyugdíjas szomszédja lakását

Hadházy Ákos, repülés
Hadházy Ákos egy kisrepülő mellett
Vágólapra másolva!
Miután kiderült, hogy Hadházy Ákos valósággal kínozta idős szomszédját, pusztán azért, hogy megszerezze a lakását, a Facebookon idegességében Hadházy mindent elismert, és semmit sem tagadott. Eltartási szerződést akart kötni idős szomszédjával, miután anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe hozta. Az eltartási szerződésre végül nem tudta rávenni, mert az idős ember lánya nem engedte. A nyugdíjas szomszéd tegnapelőtt meghalt. Hadházy Ákos gátlástalansága, embertelensége a rendszerváltás utáni politikai élet egyik legszívszorítóbb vagy - értelmezés kérdése - egyik leggyomorforgatóbb története. 
Vágólapra másolva!

A TV2 Tények című hírműsora tárta fel, és aztán az Origo is részletesen beszámolt róla, hogy Hadházy Ákos milyen fondorlatokkal próbálta megszerezni idős szomszédja lakását. Mivel Hadházynak két lakása is volt a házban, többsége volt a lakógyűlésen, bármilyen döntést meg tudott szavazni. Egy költséges tetőfelújítást is. Pontosan tudta, az idős ember nem tudja kifizetni. Hadházy azzal állt elő, hogy kössenek eltartási szerződést. A nyugdíjas mi mást tehetett volna, belement, végül a lánya nem engedte a kisemmizését. Az igazi háborút ekkor indította Hadházy. Elzárta a vizet, a nyugdíjas embernek így a kertből kellett, hogy magának vizet hordjon, fürödni sem tudott a saját otthonában. Később pedig elárasztotta Hadházy a lakását is. És mivel a nyugdíjas nem tudott fizetni a drága tetőfelújításért, beperelte, és a nyugdíjából havonta 27 ezer forintot levonatott. Ami a nyugdíjasnak természetesen sok pénz, a gyógyszereit sem tudta ezért megvenni.

Hadházynak meg semmi. A repülésmániás, papíron zöld "politikus" az utóbbi években 17 millió forintot költött hobbijára, a repülésre. De egy kisnyugdíjas huszonezer forintja kellett neki. Főleg, mert ha nem fizetett volna, akkor elárverezik a lakását, és Hadházy megszerzi. (Vagyonnyilatkozatából egyébként nem derült ki, hogy Hadházynak miből telik ilyen luxushobbikra.)

Hadházy Ákos Forrás: Facebook

Hadházy a Facebookon és Simicska tévéjében, a minden ellenzéki politikusnak hízelgő Kálmán Olgának is próbált magyarázkodni, de annyira ideges volt a leleplezés miatt, hogy még egy alaposabb hazugság sem jutott eszébe. Azon túl, hogy Hadházy nagylelkű apja tűzifát hordott a nyugdíjasnak, meg hogy rossz állapotban volt a tető, sok minden nem jutott az eszébe. Egyébként, a Tények riporterének sem cáfolt semmit.

Ma megkérdeztük Hadházyt: valóban beperelte a szomszéd nyugdíjast, és valóban havonta huszonezer forintot elvett így tőle? Ahogy válaszol, megírjuk.

Érdemes beleolvasni Hadházy Facebook-levelébe. Az idős embert, aki már nem tud védekezni, hiszen meghalt, szenvedélybetegnek titulálja, a lányait nemtörődömöknek. És mindez pusztán az ő lejáratása. Hiszen annyira félnek a parlamenti bejutásért küzdő pártjától. És mindenről a sajtó tehet. Ki más. De írjuk le még egyszer, mert ez egy hihetetlen beismerés a tetőfelújításról és a lakás megszerzésének tervéről: "a szomszédommal valóban megbeszéltük, hogy eltartási szerződés fejében nem kell kifizetnie a költségeket. Ezt azonban az egyik lánya az utolsó pillanatban megakadályozta."

Hadházy Ákos áldozata tegnapelőtt meghalt a kórházban. Próbáljuk megtudni: érez-e lelkiismeret-furdalást. Normálisnak tartja, hogy tízmilliókat költött hobbijára, de egy kisnyugdíjas huszonezer forintját elpereli, és ezzel a megélhetését is veszélyezteti? (Illetőleg múlt időben kell írnunk, hiszen szomszédja a kórházban meghalt.)

És utolsó kérdésünk: nem érzi úgy, hogy vissza kellene ezek után vonulni a politikától, és el kell tűnnie a közéletből?