Nem örültek Vona Gábornak Békés megyében

Vona Gábor Székelyudvarhelyen
Vágólapra másolva!
Vona úr, ön már hitelét veszítette fél évvel ezelőtt – mondta egy idősebb férfi Vona Gábornak Békésen, ahol a Jobbik elnöke kedden járt. Egy másik férfi a hallgatóságból pedig azt nehezményezte, hogy roma származása ellenére ő miért tartozna a kisebbséghez, ha nemrég diplomázott és nyelveket is beszél. Vona szerint mindenki maga dönti el, „cigánynak vallja-e magát". Nem ez az első eset, hogy felháborodott emberek fogadták a Jobbik elnökét. 
Vágólapra másolva!

Rövid videót kapott a Pesti Srácok szerkesztősége, amelyen az hallható, hogy

néhány békési meglehetősen hűvösen fogadta a Jobbik elnökét.

A felvétel tanúsága szerint Vona a cigány kisebbségről is beszélt, ennek kapcsán kapott is egy kérdést az egyik jelenlévőtől.

A férfi azt kérdezte Vonától, roma származása ellenére ő például miért tartozna a kisebbséghez, ha nemrég diplomát szerzett és több nyelvvizsgával is rendelkezik. A videón hallható, hogy Vona Gábor először próbálja figyelmen kívül hagyni a bekiabálókat: Mindenkinek köszönjük, hogy meghallgatott bennünket, és április 8-án szavazzanak a Jobbikra! – harsogta kezdetben, majd később azt válaszolta a férfi kérdésére:

„Ön dönti el, hogy cigánynak vallja-e magát".

Müezzin és Allah akbar

Azt már a Híradó.hu írta meg, hogy a pártelnök beszéde kezdetén egy nő egy órát tett Vona Gábor elé, amely egy müezzin hangját utánozta, egy fiatal férfi pedig az iszlámhitéről próbálta faggatni. A fórumon részt vevő lakosok emellett a devizahitelesek megsegítéséről kérdezték a politikust.

Ez már nem az első eset, hogy hideg fogadtatásban részesül a Jobbik elnöke: február végén például papírpénzutánzattal dobálták meg pártja szombathelyi kampányrendezvényén. Március elején Marosvásárhelyen, a Színház téren összegyűlt mintegy negyven ember között

volt olyan, aki „Allah akbar" kiáltással fogadta a politikust,

mások úgy vélekedtek, feszültséget kelt a jelenlétével. Március 8-i makói fórumáról pedig egy Allahu Akbar feliratú VW transporterrel kényszerült távozni Vona Gábor.

A Jobbik nem tényező Erdélyben

Vona Székelyudvarhelyen is megfordult, ahol a fórum egyik felszólalója megdobálta a Jobbik elnökét, akit arra kért, hogy minél előbb hagyja el Székelyföldet. Elképesztő düh halmozódott fel a székely emberekben az általuk árulónak tekintett politikussal és pártjával szemben.

A Jobbik többé nem tényező Erdélyben, Vonát pedig legalább annyira utálják itt, mint Gyurcsány Ferencet. Gyurcsányt, Vona legújabb szövetségesét.