Karácsony Gergely Soros Györgyöt védi

2018.03.16. 17:50

Karácsony Gergely Soros Györgyöt védi, akit a magyar emberek csatlósaival, az álcivil szervezetekkel együtt vissza akarnak küldeni Amerikába - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, azt tanácsolva a szocialista politikusnak: döntse el, a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje, vagy Soros György magyar szóvivője.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i beszédében senkit nem támadott, kivéve Soros Györgyöt, de őt sem személyében. Ilyen szempontból értik Karácsony Gergely felindulását, hiszen Soros embereivel veszi magát körbe és Soros érdekeit képviseli, árnyékkormánya tagjainak többsége kötődik Soros Györgyhöz - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Sorost védiFotó: Adrián Zoltán - Origo

Kitért arra is: Gyurcsány Ferenc új impulzust és irányt szabott a baloldalnak azzal a javaslattal, hogy a Jobbikkal is érdemes együttműködni, azzal a párttal, amelyet néhány hete még nácinak neveztek.Ebből látszik, a baloldali, balliberális pártokat semmiféle elvszerűség nem jellemzi, a kormányoldallal szembeni gyűlölet elegendő ahhoz, hogy megpróbáljanak bárkivel összefogni - mondta Gulyás Gergely.