Így verik a diákok a tanárokat

Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Előfordul, hogy az iskolában a diák megtámadja a tanárát. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint ezekben az esetekben a pedagógusoknak el kell kerülniük az agresszió kialakulását, de ez nem mindig sikerül.
Vágólapra másolva!

Fojtogatta tanárát

2010-ben egy 12 éves lány először csak szidta az 53 éves tanárát, majd fojtogatni kezdte.

A diák azért lett dühös, mert a tanár rászólt a hiányos felszerelése miatt.

- mondta a Hajdú-Bihari Naplónak a hajdúhadházi iskola igazgatója, és hozzátette, hogy a gyerek gyámja kérelmezte, hogy a lány magántanuló lehessen.

Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult vizsgálat.

Megdobta a tolltartójával, majd megütötte

Egy debreceni általános iskolában egy 14 éves lányt többször is figyelmeztetni kellett a viselkedése miatt a földrajztanárának.

Amikor azt mondta neki, hogy elviszi az igazgatóhoz, a lány hozzávágta a tolltartóját, majd odalépett a tanárhoz, és arcon ütötte.

Amíg a földrajztanár jelentette a történteket az igazgatónak, addig a lány elmenekült az iskolából.

A diák egy intézetben nevelkedett, később a rendőrök egy lakásotthonban találták meg - írta a Blikk. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak ellene nyomozást.

Eltört a tanár orra

Bökönyben egy 39 éves tanár kérdőre vont egy 10 éves diákot egy iskolai verekedés miatt. A diák szidni kezdte a pedagógust, majd hazaindult, a tanár utánament, hogy a gyerek szüleivel is megbeszélje a történteket.

Az utcán a tanuló megint szidni kezdte a tanárt, mire az pofonvágta.

Ezt látta a 10 éves diák bátyja, aki szintén abba az iskolába jár.

A 16 éves fiú úgy megütötte a tanárt, hogy eltört az orra.

Összeverekedtek, egy helyi választotta szét őket.

Az iskola igazgatója elmondta, hogy a tanár feljelentette az őt bántalmazó diákot, a szülők pedig feljelentették a pedagógust, amiért pofonvágta a kisebbik fiukat.

Az iskolai erőszakkal kapcsolatban Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az Origónak elmondta, hogy

a helytelen konfliktuskezelés okozza az ilyen erőszakos cselekményeket.

- mondta Mendrey László, majd hozzátette, hogy ez nem minden esetben sikerül, már csak azért sem, mert annak a diáknak, aki agresszív, annak a magával hozott megoldási mintái ezt az eredményt adják.