Először díjaztak családbarát kórházi osztályokat

2018.04.25. 19:36

Tizenhat magyarországi kórházi osztálynak adták át a "családbarát" elismerő címet a kórházszövetség egri kongresszusán - mondta a Három királyfi, három királylány mozgalom sajtóreferense szerdán.

Körmendi Boglárka elmondta, hogy a kórházi osztályokat elismerő pályázatot a Kopp Mária alapította Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, az év családbarát vállalata-díj alapítója és a Magyar Kórházszövetség hirdette meg.

Az alapítók célja, hogy bemutassák a kórházi szférában már látható jó családbarát gyakorlatot, és ezt a szemléletet minél szélesebb körben sikerüljön érvényesíteni.

Az elismerés díjazza a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését a kórházi dolgozóknál, a dolgozók jobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik "minél emberibb" kiszolgálását - közölte a kommunikációs szakember.

Közölte azt is, hogy jövőre először adják majd át a családbarát kórház-díjat. Erre az elismerésre azok az intézmények pályázhatnak, amelyekben legalább három kórházi osztály megkapta a "családbarát" címet.