Két tinédzser késelt meg egy hajléktalant Győrben

Vágólapra másolva!
A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség négy bűncselekménnyel vádolja azt a két 16 éves fiatalt, akik tavaly ősszel megkéseltek egy hajléktalan férfit Győrben.
Vágólapra másolva!

A két fiatal 2017-ben költözött Győrbe. Ősztől közös háztartásban éltek és ugyanabba a középiskolába jártak. Sok alkoholt ittak és rendszeresen - olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

2017. szeptember 28-án éjjel Győrben a fiatalok részegen odalépek egy padon alvó hajléktan férfihoz, akit az egyikük lerúgott a padról.

Ezután mindeketten megverték.

Ellopták az áldozat zsebkését, okiratait, gyógyszereit, "használati tárgyait" és elszaladtak. A férfi könnyebben sérült meg.

Néhány nappal később, az egyik éjjel, a vádlottak egy liternék több tömény szeszes ital hatása alatt álltak, amikor újra meglátták a padon fekvő hajléktalant. Rugdosni kezdték, ököllel ütötték-vágták, majd aztután, hogy a férfi felkelt a padról, a fiatalabb támadóa az ellopott zsebkésével

hétszer megszúrta a hajléktalan felső testét.

A vérző áldozatot sorsára hagyták a fiatalok, akik szórakozni mentek.

Az 52 éves áldozathoz egy közeli éjjel-nappali üzlet dolgozói hívtak segítséget. A kórházban derült ki, hogy életveszélyes állapotba került, mivel a szúrások közül kettő is a mellüregbe hatolt, egy pedig a hasüreget nyitotta meg, és belső sérüléseket okozott. Az áldozat sérülései műtét nélkül a halálához vezettek volna. Az ügyészség a két tindézsert gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel, kifosztással és okirattal visszaéléssel vádolja. A támadók előzetes letartóztatásban vannak.