Orbán Viktor erőből leplezte le a kommunizmus áldozatainak szobrát - videó

Vágólapra másolva!
Elsőre nem sikerült leleplezni a kommunizmus áldozatainak szobrát, kedd délelőtt. A sok millió áldozat emlékművét borító fekete lepel szigorúan tartotta magát. Néhány diplomatikus mozdulat után a miniszterelnök az energikus megoldás mellett döntött, mondhatni erőből oldotta meg a kérdést. A végén még meg is tapsolta a feszült pillanatokat lélegzetvisszafojtva figyelő közönség - írta a Ripost.
Vágólapra másolva!

A második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása - mondta Orbán Viktor Óbudán, a szovjet megszállás áldozatainak emlékműve átadási ünnepségén. Orbán Viktor többek között azt mondta, az emlékezésnek különös aktualitást ad, hogy a kommunista vezérek szobrai megdöbbentő módon számos európai vezető fejében ma is állnak, azonban jól jegyezzük meg, hogy nincs emberarcú kommunizmus, mivel a valódi arca a Gulag.

A gránit obeliszk felavatása, amint az a következő videó részleten látszik, nem ment zökkenőmentesen. Elsőre nem sikerült leleplezni a kommunizmus áldozatainak emlékművét, a szobrot borító fekete lepel makacsul tartotta magát. Néhány diplomatikus mozdulat után a miniszterelnök az energikus megoldás mellett döntött, mondhatni erőből oldotta meg a kérdést. A végén még meg is tapsolta a feszült pillanatokat lélegzetét visszafojtva figyelő közönség. A jelenet az alábbi videón látható.