Orbán Viktor a vb-döntő előtt találkozott Vlagyimir Putyinnal

ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2018. július 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez. Elmondta: Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát, és úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezésre méltó volt az orosz kultúrához.

Forrás: Origo

Havasi Bertalan közölte: A megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetőleg ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy "minden a korábban kialakított mederben halad" - ismertette a sajtófőnök.
A megbeszélés végén megerősítették: szeptember 18-án tartják a következő magyar-orosz csúcstalálkozót Moszkvában.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A találkozón egyébként ott volt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, az MLSZ elnöke is.

Orbán Viktor a világbajnokság döntőjére érkezett Moszkvába, ebből az alkalomból találkozott az orosz elnökkel.