A DK azon veszekszik az MSZP-vel, ki a nagyobb hazaáruló

Ujhelyi István beszél felszólal FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2015. július 3. Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő felszólal a Táncsics Alapítvány Hazaváró, Haza-váró című, az ifjúsági munkanélküliség és a kivándorlás hatásairól rendezett konferenciáján a budapesti Fogasházban 2015. július 3-án.
Vágólapra másolva!
A Soros-Sargenitni-jelentés kapcsán kaptak hajba a demokraták azon, hogy ki a nagyobb hazaáruló közülük. Gyurcsány Ferenc egy televízióinterjúban hirdetett versenyt, Ujhelyi István pillanatokon belül felvette a kesztyűt közösségi oldalán. Elindult a parlamenti szezon, az egész ország örömére ismét elemében vannak a Magyar Ellenzéki Pártok!
Vágólapra másolva!

„Szépen teljesített Ujhelyi Pista itt a végén ebben az ügyben, de egy évvel ezelőtt azt sem szavazta meg, hogy legyen Sargentini-jelentés" – indította útjára a legújabb ellenzéki marakodást tegnap este az ATV az Egyenes Beszéd című műsorában Gyurcsány Ferenc.

Az én értelmezésem szerint ez nem jelent mást, minthogy Magyarország egykori miniszterelnöke nyilvános versenyt hirdetett a „Ki a Nagyobb Hazaáruló kategóriában a Magyar Ellenzéki Pártok között".

Tüstént megmagyarázom, hogy miért is jutottam erre a következtetésre. Ahogy sok helyen sokféleképpen megírták, múlt héten elfogadták a Magyarország lejáratását célzó Soros-Sargentini-jelentést, amelyet a Demokratikus Koalíció (innentől: DK) és a Magyar Szocialista Párt (innentől: MSZP) képviselői maradéktalanul, mindenféle

  • aggály,
  • előzetes kritika,
  • vagy lelkiismeret-furdalás

nélkül megszavaztak. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy ebben a pillanatban a két párt még egyenértékűen volt hazaáruló, hiszen két-két képviselőjük van az európai törvényhozásban, ők pedig gyakorlatilag ugyanazzal az érvrendszerrel magyarázták meg, miért álltak a holland politikus jelentése mellé, mögé. Tehát ekkor még semmi különbség nem mutatkozott közöttük, ahogy a strasbourgi döntést követő versenyörülés során sem. „Történelmi lépésre szánta el magát az Európai Unió és az Európai Parlament" – fogalmazott közösségi oldalán Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője a történtek után, hogy aztán vele megegyező színvonalon a DK-s Molnár Csaba azt írja, „győzött Magyarország, győztek a magyarok!" Ekkor még képtelenség volt eldönteni, hogy melyik tömörülés veti meg jobban hazáját, éppen ezért eljött az ideje annak, hogy történjen végre valami, ami eldönti a kérdést.

Pontosan erre a hívószóra éreztek rá remek érzékkel a Magyar Ellenzéki Pártok: nem lehet azonos szinten elárulni Magyarországot, ezért meg kell vívni a címért.

„Gyurcsány Ferenc nem mondott igazat!" - vette fel a kesztyűt, és állt bele ezerszázalékosan a versenybe közösségi oldalán Ujhelyi István. A szocialista politikus kikérte magának a példátlanul és durván sértő mondatokat, mi az, hogy pont ő ne szavazta volna meg egy éve a Soros-Sargentini-jelentést, aki most annyit támadta a magyar a kormányt. Nem csoda, hogy rosszul esett neki az akció, hiszen a legérzékenyebb pontján érte a támadás: megkérdőjelezték hazaárulási képességeit. Ez pedig nem maradhatott válasz nélkül!

– reagált a "SÚLYOS TÉVEDÉSRE" a szocialista politikus, majd a vita tárgyát képező szavazásról készült kép mellékelésével minden kétséget kizáróan kilőtte a teljességgel bántó, rosszmájú, és lejárató feltételezéseket.

Én vagyok a legnagyobb hazaáruló, ilyen Gyurcsányok szóba sem jöhetnek – üzenhette soraival Ujhelyi István. És valóban: alaposan feladta a leckét a bukott kormányfőnek, hiszen a hazaárulásának minőségét megkérdőjelező gondolatokat tökéletességgel ártalmatlanította, úgy, hogy egyúttal visszacsapott kihívójának.

Felkészül a versenyben: Gyurcsány Ferenc.