Leégett egy raktárépület Kelenföldön

2018.09.21. 18:58

Kigyulladt egy üresen álló raktárépület Kelenföldön, a Soproni és a Hengermalom út kereszteződésében. A tűz miatt a Hengermalom úton leállították a villamosforgalmat.

A tűzoltók kilenc autóval mentek ki a helyszínre. Az épület teteje beomlott, de az oltást az is nehezíti, hogy a raktár tagolt szerkezetű.

Ez azt jelenti, hogy a tető fából készült és több részből áll, ez nehezíti az oltást, mert a tűzoltóknak több pontról kell körülhatárolniuk a tüzet.

Frissítés: A lángokat a legfrissebb hírek szerint eloltották.

Tűz Kelenföldön - Kattintásra galéria nyílik!Fotó: Origo

Jelenleg több mint negyven tűzoltó és két vízágyú próbálja eloltani a tüzet, ami veszélyezteti a szomszédos épületeket is – írja a Katasztrófavédelem.hu

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy raktárépület 3500-4000 négyzetméteres födémszerkezetében a keletkezett tűz.A tűzoltók huszonkét járművel vonultak ki a helyszínre, ahol 74 tűzoltó tíz vízsugárral és három vízágyúval oltotta a tüzet.
A raktár üres, lakóépületet nem fenyeget a tűz.

Közölte azt is, hogy nagy a füst, a város több pontjáról látni lehet.

Az oltás miatt a Hengermalom úton leállították az 1-es villamos forgalmát.

Tűz Kelenföldön - Kattintásra galéria nyílik!Fotó:  Origo

 A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a szerelvények csak a Budafoki út/Dombóvári út megállóig közlekednek, onnan a 103-as busszal lehet továbbutazni dél felé.

A tűzoltók már 22 autóval és több mint hetven tűzoltóval próbálják eloltani a tüzet.

Nem sokkal fél nyolc előtt körülhatárolták a lángokat, majd negyed 9-re a megszüntették a lánggal égést. Nem sérült meg senki.