Magában motyog a börtönben a Teréz körúti robbantó

Teréz Körúti robbantó per
Teréz Körúti robbantó pere a Budapesti Fővárosi Törvényszéken 2018 január 31-én
Vágólapra másolva!
Pontosan két éve, 2016. szeptember 24-én 22 óra után robbant a bomba a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésnél. Két rendőr sérült meg súlyosan, egy járókelő pedig könnyebben. Az akkor 23 éves P. László Gergelyt Keszthelyen fogták el. A bíróság első fokon életfogytiglanra ítélte a férfit, aki azóta egyetlen mondatot ismételget - tudta meg a Ripost.
Vágólapra másolva!

A térfigyelő-kamerák rögzítették, ahogy a fehér horgászkalapot viselő férfi a 14 kilogrammos bombával járta a várost, és még egy kisboltba is betért. A rendőrség kiadta a körözését, és a merénylet után alig egy hónappal, október 19-én egy keszthelyi parkolóban elfogták a Teréz körúti robbantót, P. László Gergelyt.

Felismerték a Teréz körúti robbantót: bombával ment boltba Forrás: TV2

Az otthonában tartott házkutatás során újabb bombamaradványokat találtak, laptopján pedig egy fenyegető levelet. Akkor nem mondott semmit a rendőröknek. Négy hónappal később viszont beismerő vallomás tett, amit aztán visszavont. A bírósági tárgyalásokon kinevette a robbantásban megsérült rendőröket.

- érdeklődött a bírótól, amikor megtudta, hogy kérdezhet.

A Teréz körúti robbantó perén a Fővárosi Törvényszéken 2018. január 31-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezután bolondnak tettette magát több tárgyaláson is: a bilincseit csörgette, lefeküdt a földre, és megkérdezte, hogy aludhat-e?

De előfordult az is, hogy rángatózott, és az utolsó tárgyaláson, amelyen megjelent, mentőt kellett hozzá hívni. Többször nem jelent meg a bíróságon.

A férfiről egyébként hat szakember is kijelentette, hogy bár személyiségzavara van, de nem elmebeteg, tehát büntethető.

Magában motyog

A Ripost úgy értesült, hogy a férfi teljesen magába roskadt a börtönben, és csak egy mondatot motyog magában:

Azt nem lehet tudni, hogy mitől fél. P. László Gergely, a legutóbbi tárgyalásán sem vett részt, így távollétében ítélték életfogytiglanira. A Teréz körúti robbantó 48 éves kora előtt nem szabadulhat a börtönből, és akkor is csak feltételesen bocsátják szabadlábra. A büntetéséből levonják azt a két évet, amelyet előzetes letartóztatásban töltött. Az első fokú ítélet nem jogerős.