Ismét diadalmaskodott a Facebookon a balliberális véleménydiktatúra

Facebook Mark Zuckerberg
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: Founder and CEO of Facebook Mark Zuckerber gives his speach during the presentation of the new Samsung Galaxy S7 and Samsung Galaxy S7 edge on February 21, 2016 in Barcelona, Spain. The annual Mobile World Congress will start tomorrow February 22 hosting some of the world's largst communication companies, with many unveiling their last phones and gadgets. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Facebookkal jogosan gyűlt már meg eddig is sokaknak a baja, adatlopások vagy akár közösségi elvek kihasználása miatt, de egyáltalán nem csak és kizárólag Zuckerbergé a felelősség. Zuckerberg csak felerősített egy hanyatlófélben lévő kultúrát, a jelentgetés kultúráját. A Facebook cinkossá válik, cinkosa lesz azoknak az embereknek, akik nem bírják elviselni, hogy más vélemény is létezik a sajátjukon kívül - írja Horváth Zsófia a 888.hu-n.
Vágólapra másolva!

A német baloldal egyik ikonja, Rosa Luxemburg kommunista politikus és filozófus a XX. század elején azt mondta:

Úgy tűnik, hogy

mai szellemi örököseik ezt elfelejtették.

Természetesen Rosa Luxemburgot másképp sem lehet összehasonlítani a XXI. század eleji ballib táborral, hiszen intellektuális szempontból ő nyújtott valamit - még ha azzal nem is értek egyet - ellentétben vele a maiak konkrétan semmiről sem írnak, csak cenzúrázzák a másként gondolkodókat.

Ahogy az Origo azt megírta, nem tetszett a Facebook sorosista cenzorainak a 888.hu egyik újságírójának, Oláh Gellértnek a bejegyzése, amiben

A posztért egy hétre letiltották Oláh Gellértet.

A tartalom a 888 Facebook-oldalán még elérhető, de ki tudja, hogy meddig.

Az RTL Grouppal összefonódott cég emberei cenzúrázzák a jobboldali tartalmakat

Az Origo is írt róla, nemrég terjedelmes cikkben buktatta le Soros György blogja (a 444) a Facebookot és a Facebookot cenzúrázó céget, amiről még az is kiderült, hogy

A bevándorláspárti spekuláns pénzelte balliberális blognak nyilatkozott az az ember, aki saját bevallása alapján néhány kollegájával

a magyar nyelvű Facebook moderálásáért (értsd: cenzúrázásáért) felel.

A vesztes balliberálisok aljassága

Horváth Zsófia, a 888 publicistája arra hívta fel a figyelmet, hogy a hivatásos sorosista cenzorokon kívül

van itt egy elég jelentős besúgóhálózat, akiknek a Facebook csak felületet ad, hogy kiéljék magukat.

Akik, ha látnak egy posztot, amiben jobboldali véleményt fogalmaz meg valaki, azonnal kattintanak a „Jelentem" gombra, és buzdítják is egymást, hogy jelentsék a posztot, de lehetőleg az egész oldalt.

A feljelentők az igazi cenzorok, akik bolsevista ideológiájukkal még meg is magyarázzák maguknak, hogy

De mégis honnét származhat ez a késztetése a gondolatszabadság hangos híveinek? Semmi új nincs a nap alatt, egész egyszerűen egy alkatról van szó, akit a frusztráció és az aljasság motivál - írta.

Frusztráltak, mert nincs politikai hatalom a kezükben.

Az aljasságot pedig talán felesleges pszichologizálni, ők azok, akik gond nélkül jelentgették a szomszédot a rákosista időkben, most csak megváltozott a felületük, amin ezt teszik.

Persze ugyanezt látjuk nagyban is, gondoljunk csak a Soros-Sargentini jelentésre.

Mint a szerző írta, a „nekem nem tetszik egy idegen ország belpolitikája, amihez amúgy semmi közöm, ezért írok róla egy jelentést" pontosan ugyanaz az attitűd, mint az „irritál, hogy Oláh Gellért lecserélte a profilképét az oldalán, ezért jelentem, és szólok pár havernak, hogy jelentsék ők is"-féle.

Forrás: 888.hu

Szánalmas és aljas.

– hála a Facebooknak, írja a szerző.

És persze elérünk megint a liberális kettős mércéhez.

Attól függetlenül, hogy a libsik milyen hazugságot írnak le rólunk, az maradhat, az valahogy megfelel a „közösségi alapelveknek", de ha mi megírjuk, hogy Heller Ágnes csak egy öreg bigott kommunista, akkor jön a harmincnapos Facebook-bünti meg az oldalletiltás.

Ha azt mondjuk, hogy

- teszi hozzá, megjegyezve: lényegében, amit a libsik írnak, az maradhat, amit mi, jobboldaliak, azt letiltják. Ezért is hiheti magáról a libsi kisebbség, hogy ők a többség. Hiszen a Facebook az elsődleges felület, ahol szembejönnek a politikai hírek, vélemények, ott meg ugye csak ők maradhatnak.

Mint megállapítja, a Facebook közösségi irányelve persze tele van kiskapukkal, és érdekeket szolgál, mindegy is, mit gondolunk róla: le van írva, és működtetik, ha megszólalnak a jelzőcsengők. De kik is a jelzőcsengők?

Azok az aljas ballibsik, akik folyamatosan gyűlöletbeszéddel vádolják meg a jobboldali embereket, és erre hivatkozva jelentgetik őket.

Nem vitatkozni akarnak, érveket szembehelyezni más érvekkel, egyszerűen csak el akarják tüntetni a másként gondolkodók véleményét

- hangoztatja a szerző, aki végül arra következtet: egy embertípusról van szó, akik ha itt valódi diktatúra lenne, hobbiból jelentgetnék még az apjukat is, hogy vigye el a fekete autó. Aljas emberek persze mindig voltak, vannak és lesznek is. De akkor lehessen már a nevükön nevezni őket.