Szávay István elismerte a durva zsidózást, de nem mond le

parlament, országgyűlés, plenáris ülés, Szávay István Jobbik
Vágólapra másolva!
Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese volt az, aki egy zsidó nő megverésével dicsekedett párttársainak egy Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint. Szávay István a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után pár órával azt közölte közösségi oldalán, hogy valóban durva hangnemben beszélt, tehát zsidózott, azonban az ütés tényét tagadta. Vagyis lényegében azzal védekezik: durva antiszemita megjegyzések közepette tényleg azt mondta, hogy megvert egy nőt, mert zsidó, de csak hazudott. Bejegyzésének legelképesztőbb része, hogy a durva antiszemita megjegyzéseket egyszerűen csak ízléstelennek nevezte és az antiszemitizmust nem ítélte el, csak a nők elleni erőszakot, amit viszont tagadott. És nem mondott le.
Vágólapra másolva!

Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese büszkén mesélte el párttársainak a Jobbik tisztújító kongresszusán, hogy mit tett előző este. A párt frakcióvezető-helyettese egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy feltehetően zsidó nő felismerte és nácinak nevezte, majd a Hír TV hangfelvétele szerint a nőt leütötte.

Szávay István elismerte, hogy zsidózott Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Szávay pár órával a felvétel nyilvánosságra kerülése utána Facebook-oldalán azt elismerte, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt, tehát zsidózott, de azt tagadta, hogy a nőt megütötte volna. Állítása szerint a nő belé kötött.

Ez az eset is világosan mutatja, hogy a Jobbik az álbaloldali fordulata ellenére ugyanaz az antiszemita párt, mint amilyen a bukott pártelnök, Vona Gábor idején volt.