Elindult az adventi fényvillamos Budapesten

2018.11.29. 21:34

Elindult az adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű LED-izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön délután Budapesten.

Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő LED-füzérrel díszített UV-villamos sajtótájékoztatóval egybekötött elindításakor a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásán Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogyaz ünnepekhez közeledve immár 10. éve szimbolizálja a fényvillamos a szeretetet és a város felkészülését az ünnepekre.

Fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2018. november 29-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint mondta, 39 200 LED-del, mintegy három és fél kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost, amely menetrendszerűen közlekedik többek között a 2-es és a 19-es vonalán, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz a következő hetekben a városnak.

Kitért arra, hogy a Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig – az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, vízkeresztig – ismét szállít utasokat.

Budapest, 2018. november 29.Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.A fényvillamos egyedülálló látványossága Budapestnek, sok külföldi is megcsodálja.

A két motorkocsiból álló UV-szerelvény november 29. és 2019. január 6. között – december 24. és december 31. kivételével – naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig a https://bkk.hu/menetrendek/# linken található menetrendben jelzett vonalakon.