A nyugodt ünneplés záloga a szigorú kormánypolitika

Lomnici Zoltán FOTÓ ÁLTALÁNOS megnyitó SZEMÉLY
Budapest, 2016. április 25. Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője, a CÖKA közjogi kabinetjének vezetője a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) plakátkiállítása megnyitóján a budapesti Olimpiai Parkban 2015. április 25-én. A plakátokkal a politikusokat kívánják emlékeztetni a bevándorlással kapcsolatos kijelentéseikre. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Európában az adventi időszak biztonsági szempontból kiemelkedő lett, bár az európai liberálisok egy része nem lát bizonyítékot a fenyegetettségre. Ifj. Lomnici Zoltán szerint viszont a nyugodt ünneplés záloga a szigorú és következetes kormánypolitika.
Vágólapra másolva!

Horváth József biztonságpolitikai szakértő korábban azt mondta, kiemelt jelentőségű az adventi időszak biztonsági szempontból, fennáll a lehetősége egy nagyobb terrortámadásnak. Hogy ezt meg lehet-e akadályozni a jog eszközével arról már ifj. Lomnici Zoltánt kérdezte a Demokrata. Az alkotmányjogász szerint

Ennek az egyik legfontosabb szegmense Lomnici szerint az eredményes határőrizet, amely nélkül, ahogy Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is fogalmaz, nincs belbiztonság.

Ifj. Lomnici Zoltán Forrás: MTI/Marjai János

Az európai liberálisok egy része ugyan nem lát bizonyítékot a valós fenyegetettségre, de a 2016-os berlini karácsonyi terrortámadás fordulópont volt. Lomnici szerint akkor bebizonyosodott, hogy nem csak az első generációs bevándorlók jelentenek veszélyt a többségi társadalmakra az unióban. A német fővárosban az áldozatok között voltak németek, csehek, ukránok, olaszok és izraeliek is. Az alkotmányjogász itt meg is jegyezte, hogy a zsidóság mostani ünnepét is beárnyékolja, hogy a Hezbollah nemrégiben videoüzenetben fenyegette meg Izraelt, a terror ugyanis nem nézi a naptárat.

Azt, hogy Magyarországot is elérheti-e terrortámadás kockázata Lomnici hangsúlyozta

amely a súlyos kritikák és nyomásgyakorlás ellenére nem hagyja, hogy a nyitott határok migránsbarát politikájának káros következményei megjelenjenek az országon belül. Azt, hogy a liberálisok elbagatellizálják a problémát azért lehetséges, mert a hatékony prevenció távol tartja Magyarországon a migránsbűnözést, ami a nyugat-európai emberek mindennapjaiban viszont jelen van. Még úgy is, hogy az EU számos helyén, szignifikánsan például a skandinávoknál, megkezdődött a behódolás és a hagyományos értékek teljes feladása –zárta gondolatait Lomnici.