A magyar ellenzék megint megmutatta, mihez ért a legjobban: a leégéshez

Budapest, 2018. december 12. Ellenzéki képviselők a Himnuszt éneklik az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Legalább ötször csináltak teljesen hülyét magukból három nap alatt, hiába, a munka törvénykönyve módosítását a parlamenti többség higgadtan megszavazta. Következzék egy hülyeségi tablókép az elmúlt napokból a jobbikos-MSZP-s-párbeszédes-LMP-s-DK-s szabadcsapatok teljesítményéről. Garantált és teljes körű a nemzet szórakozása!
Vágólapra másolva!

Az áprilisi választáson megsemmisítő vereséget szenvedő, azután soha nem látott mértékben szétzilálódott ellenzék karácsony előtt elérkezettnek látta, hogy javítson megtépázott renoméján. Teljesen érthetetlen módon a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvényjavaslatba kapaszkodtak bele, és az idő múlásával egyre magasabbra emelték a tétet. A forgatókönyv a szokásosan alakult: óriási lendülettel futottak neki, csakhogy a lécet ezúttal sem sikerült átugraniuk. A magyar ellenzék ismét bemutatta, hogy a leégéshez ért a legjobban, ismét az országnak okoztak felhőtlen és boldog pillanatokat.

Balfácánság No. 1: az obstrukció

"Tetszettek volna választást nyerni" - hangozhatna a teljesen jogos felvetés, amit az ellenzéknek nem igazán sikerült megfogadnia. "Ha már választást nem sikerült nyernünk, akkor illene valamit kezdeni magunkkal több mint fél évvel a voksolás után" - hangozhatna a teljesen jogos felvetés a másik oldalról, hiszen mégiscsak bent ülnek az Országgyűlésben, mégiscsak lehetőségük van befolyásolni a törvényhozás munkáját. Csakhogy az indokoltnak látszó kiindulópontból a következőkre jutottak az ellenzéki honatyák:

nem befolyásolni kell a döntéseket, hanem megakadályozni azok elfogadását.

Ennek a logikának a mentén nekifutottak a legújabb projektnek, és teljes erőbedobással vetették bele magukat a MEGAKADÁLYOZÁSBA, amelynek legfőbb áldozata a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvényjavaslat és a magyar munkavállalók.

Legyen obstrukció!

- kiálthatott fel az egyik ellenzéki nagyság, és lőn obstrukció. Az ezúttal hangyaszorgalmú szocialista honatyák - illetve a számítógép - hétfőre összehoztak 2800 módosítót a törvényjavaslat vitájára, amivel elintézettnek hihették a dolgot. "Szavazgassanak csak egyesével ezek" - örömködhettek magukban a ravasz honatyák, akikről kiderült, hogy nem is olyan ravaszak. Ugyanis nem számoltak az Alkotmánybíróság egyik határozatával, amely szerint a Parlamentben folytatott viták szabadsága alapvető fontosságú a demokratikus társadalmakban, azonban e szabadság nem korlátlan természetű. Akkora pofon lett a dologból, hogy Chuck Norris is megilletődött volna: egyetlen szavazással döntöttek az MSZP összes indítványáról. Móka? Kacagás?

Nem, befulladt obstrukció.

Balfácánság No. 2: az obstrukció utáni fenyegetőzés

Miután hétfőn nem jött be A Trükk, kedden következhetett a Parlamenti Fenyegetőzés, amit az ellenzék eddig is kiválóan művelt, elég csak a jobbikos Szilágyi György kifinomult pofánb.szós és párttársának, Zagyva György Gyulának végletekig elegáns folyosóra kihívós megnyilvánulására gondolni. Tegnap azonban az új fiúké volt a terep, a törvényjavaslat záróvitáján egymást követték a személyeskedőbbnél személyeskedőbb felszólalások: a jobbikos Jakab Péter elküldte a fenébe, az MSZP-s Harangozó Tamás pedig lefogalmatlanozta Kósa Lajost, a javaslat benyújtóját. aki higgadtan reagált a személyét érintő támadásokra, és annyit fűzött hozzá az ellenzéki politikusok stílusára utalva, hogy

az ellenzék fejébe borult Marx összese.

A vita későbbi szakaszában előkerült Karácsony Gergely párttársa, Tordai Bence, aki kicsit bepörgött marxista alapállású parlamenti felszólalása alatt, és konkrétan a Fidesz-KDNP-s politikusok és Kósa Lajos testi épségére célozgatott, azért, mert pár ismerőse csúnya dolgokat kommentált róluk. Beszéde alatt kiemelte, hogy a kormánypárti politikusoknak nem javasolt kimenniük az utcára, ezért húzzák meg magukat. Tordai a következőket mondta a magyar parlamentben:

Az ominózus rész 2:00-tól kezdődik:

Lett valami következménye a parlamenti fenyegetőzésnek?

Igen lett, már a fél ország rajtuk röhögött.

Így előkerülhettek a sípok és mobiltelefonok, hogy garantált és teljes körű legyen a nemzet szórakozása!

Balfácánság No. 3: az obstrukció utáni fenyegetőzés utáni sípolás

"Mi lenne, ha a besült obstrukció és a rosszul sikerült fenyítés után valami újat próbálnánk ki? Mi lenne, ha Juhász Péter-módjára elkezdenénk füttyentgetni, és a Szabó Szabolcs által divatba hozott módon elkezdenénk szirénázni? - fogalmazódhatott meg az újabb, egészen magasröptű javaslat az ellenzéki fejekben.

Hiszen ehhez csak sípok, szirénák és mobiltelefonok kellenek!

"Ez az, csináljunk Lipótmezőt a magyar Országgyűlésből!" - érkezhetett a válasz, és szerdán már sípokkal, szirénázókkal és mobiltelefonokkal felszerelkezve érkeztek az parlamenti ülésterembe az új módszerek után néző honatyák. „Az elnöki oldalról a csajokkal tartjuk a frontot" - írta ki pulpitusfoglalás közben Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közösségi oldalára. A másik oldalt pedig a csávók szállták meg, nevezetesen Gyurcsány Ferenc pártjának képviselői (Gréczy Zsolt, Vadai Ágnes, Székely Sándor és Hajdu László). Igaz, Vadai nem csávó, de akkora az őrület, hogy ez nem jelentett problémát (meg Tordai is a csajok között volt, így mindegy is). Őrült erővel készülnek a szelfik, ezerrel megy a Facebook-élőzés, alakul a gimis buli!

Lezártuk a pulpitus mindkét oldalát, nem engedjük fel a Kövért beszélni!

- nyugtázhatták a demokraták, mekkora sikert értek el.

Budapest, 2018. december 12. Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (középen) a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt elálló ellenzéki képviselőkkel beszél az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. MTI/Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

Csakhogy Kövér László házelnök egyedül kijátszotta az egész ellenzéki biztonsági szolgálatot: nemes egyszerűséggel fogta magát, és saját helyéről nyitotta meg az ülést. Aztán nemes egyszerűséggel átadta Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének az ülés levezetését, aki szintén a helyéről folytatta azt, amit a pulpitusról nem tudott megtenni.

Jé, ez nem jutott eszünkbe!

- gondolhatták az ellenzéki honatyák, és telefonostul, sípostól, szirénázóstul átbaktattak a KDNP-s politikus elé, akit frakciótársai körbeálltak. Nem jött össze? Nem, mert a következő lett a vége.

Balfácánság No. 4: az obstrukció utáni fenyegetőzés utáni sípolás utáni jogszabály-elfogadás

MTI 13:40: Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét. Három fideszes képviselő, Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Gábor előterjesztését 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.

Miképpen reagált a sípolós ellenzék a törvényjavaslat megszavazására? Szintén MTI, és így, és ebben a sorrendben:

  • határozathozatalnál elénekelték a Himnuszt,
  • az egész hisztériát megkoronázva szavaztak a javaslatról,
  • a szavazás után bekiabáltak,
  • a magasba emelték képviselői kártyáikat,
  • majd kivonultak az ülésteremből.

A trükkös obstrukciótól a kártya magasba emelésig tartó akció nem lett a legsikeresebb, azonban a kudarcos performansz után pár sorskérdéssel meg kell birkózniuk az ellenzéki honatyáknak.

Balfácánság No. 5: az obstrukció utáni fenyegetőzés utáni sípolás utáni jogszabály-elfogadás utáni sorskérdések

Ezek a következők lennének:

  • Hogyan magyarázzuk meg az újabb égést úgy általában?
  • Hogyan magyarázzuk meg az újabb égést a szavazóinknak?
  • Hogyan magyarázzuk meg az újabb égést a magyaroknak?
  • Hogyan magyarázzuk meg az újabb égést a nemzetközi közvéleménynek?

A kérdések megválaszolása jelenleg is folyamatban van, így egyelőre nem lehet áttérni az obstrukció utáni fenyegetőzés utáni sípolás utáni jogszabály-elfogadás utáni sorskérdések utáni újabb égésre.