Tüntetés Budapesten

Vágólapra másolva!
Ellenzéki tüntetés volt Budapesten, majd a Soros-aktivisták által vezényelt tömeg - néhány száz ember - átvonult Óbudára, a köztelevízióhoz.
Vágólapra másolva!

A résztvevők a Hősök terén gyülekeztek, majd átvonultak a Parlamenthez. Többen magyar és uniós zászlókat, valamint fehér szalagot vittek magukkal. A Kossuth térnél felállított színpadon szólaltak fel - írja a Híradó.hu.

A sorosisták által irányított vonulásos tüntetést a rendőrség biztosította.

A szervezett tüntetés délután 18 óra után véget ért, ezután a tüntetők átvonultak Budára.

Frissítés:

Az agresszív Soros-aktivisták által irányított néhány száz fős tömeg be akar törni a köztelevízió székházába, feltűnően agresszíven viselkednek a rendőrökkel.

A tüntetést lelkesen közvetítő egyik Soros-médium felvételen látszik, hogy dobálják a rendőröket, sőt - háromnegyed 11 óra körül - valamilyen füstölgő petárdaszerűség égett is a rendőrök mögött.

A köztelevízió épületébe beengedtek országgyűlési képviselőket: Szél Bernadettet, Hadházy Ákost és egy jobbikost is. A székház előtt pedig a Soros-támogatta Momentum-elnök, Fekete-Győr András próbálja hergelni az embereket.

Frissítés 2:

A Police.hu azt írja, hogy:

A Budapest III., Kunigunda utcában összegyűltek közül többen

petárdákkal, üvegekkel és más tárgyakkal dobálták meg a biztosításban részt vevő rendőröket, majd a rendőrsorfalra nyomták az elöl állókat, akik közül néhányan a földre kerültek, rosszul lettek.

A rendőröket ért erőszakos támadás, illetve a demonstráció első soraiban tartózkodók testi épségének védelme érdekében a rendőrök többszöri felszólítást követően könnygázt alkalmaztak. A rendőrök a sérülteket a sorfal mögé kísérték, intézkednek egészségügyi ellátásukra.

A Hír TV munkatársát is inzultálták a tüntetők.

Frissítés 3:

Az Origo értesülései szerint a székház ablakát is sikerült a tüntetőknek betörni. Információink szerint kb. 300-an vannak a balhézók, zömmel fiatalok, alkohollal a kezükben.

Betört ablak a köztévé székházánál Forrás: Origo

Nem sokkal ezelőtt kiderült, hogy az egyik jobbikos képviselő, akit - mivel képviselő - be kellett engedni a székházba, azzal dicsekedett, hogy megnyomta a székház tűzjelzőjét, hátha a (természetesen téves, hazug) tűzriasztás miatt esetleg kiürítik az épületet.

Éjfél után a néhány száz fős tömeg egy jó része elindult hazafelé, mert elterjedt, hogy nemsokára megérkezik az utolsó HÉV, ami ma éjszaka a Batthyány tér felé megy, és el akarják érni.