Németh Szilárd: Gyakorlatilag a nulláról kellett indulni

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Honvédség fejlesztéséről, de szóba kerültek a demokratikus jogok ügye is, és mellette a biztonság kérdése és a hétvégi megmozdulások.
Vágólapra másolva!

A politikus megemlítette, Magyarországnak egykor volt egy nagyon jó hadiipara, amelyik jó termékeket állított elő, még akár 50-60 évvel ezelőtt is, ám sajnálatos módon 2010-re szinte teljesen nullára írták ezt a fontos iparágat és a Magyar honvédséget is.

tette hozzá az államtitkár, mert a magyar haderő a Varsói Szerződésen belül nem volt nemzeti hadsereg. Véleménye szerint ez a leépülés, legyalázás tetőződött be 2002-2010 között, az új kormánynak gyakorlatilag a nulláról kellett elindulnia. Példaként hozta fel Németh Szilárd, hogy 2010-ben összesen 17 önkéntes tartalékos katonája volt az országnak. Mára ez a szám már eléri a nyolcezret.

Pont azért készület el a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, hogy létrejöjjön egy ütőképes magyar hadsereg, a honvédség, a minisztérium vezetése pedig mindent ennek vet alá. Ez jelenti a toborzást, hogy megfelelő képességű, jól képzett, nagy tudással rendelkező, jó szellemiségű katonák legyenek. Fontos az is, hogy a katonáknak jó egyéni fegyverzete legyen. Mellette nézzenek is ki úgy, mint akik képesek megjeleníteni az országot,a Magyar Honvédséget, hiszen a katonák nagyon sok misszióban vállalnak szerepet.

A teljes beszélgetést itt tekinthetk meg