85 munkagép tisztítja a fővárosi utakat

Vágólapra másolva!
Budapestet pénteken este 21 óra körül, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően csapadékzóna érte el, változó intenzitással és területi eloszlással havazni kezdett. Egész éjjel esett.
Vágólapra másolva!

Az FKF Nonprofit Zrt.-nél pénteken 18 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe. Az éjszakai műszakban 71 munkagéppel síkosságmentesítték a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, nappalra 79 gépet állítottak be, továbbá 6 kisméretű célgéppel tisztítják a hidak, felüljárók járdáit, és a kerékpárutakat. 400 munkás kézzel takarítja a közjárdákat, a közlépcsőket és a gyalogátkelőhelyeket.

A társaság tájékoztatása szerint a BKV járatai rendben közlekednek.

A főutak „sónedvesek", a mellékutak havasak, takarításukat csak a főútvonalak rendbetételét követően kezdődik meg. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a megváltozott útviszonyok miatt fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek!

Az ingatlantulajdonosok figyelmét pedig arra hívja fel az FKF közleménye, hogy a a tulajdonosok feladata az ingatlanjaik előtti járdaszakaszok takarítása és síkosságmentesítése.