Vágólapra másolva!
Eltiltotta a további jogsértéstől a Helyi Választási Bizottság Pikó Andrást és kampánycsapatát, miután kiderült, hogy a józsefvárosi polgármesterjelölt emberei fejenként ötezer forintot fizetnek véletlenszerűen kiválasztott szavazópolgároknak azért, hogy Pikóra szavazzanak. Nem ez volt az egyetlen elmarasztaló határozat, a szabálytalanul kampányoló Erőss Gábor, ellenzéki jelölt is hasonlóan járt  - értesült a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

A csalásokról egy hölgy számolt be a HírTv-nek: állítása szerint egy idegen férfi az egyik helyi szavazókör előtt Pikó András szórólapját nyomta a kezébe, és ötezer forintot ígért neki cserébe az ellenzéki jelöltet támogató voksért. Az asszony visszautasította az ajánlatot, és jelezte, hogy a választási bizottsághoz, illetve a rendőrséghez fordul.

A Pesti Srácok információi szerint a Helyi Választási Bizottság ugyancsak eltiltotta a további jogsértéstől Erőss Gábort, a Párbeszéd józsefvárosi jelöltjét, a pártját, valamint a DK-t, a Momentumot, az MSZP-t, az LMP-t, illetve a Magyar Szolidaritási Mozgalmat, miután kiderült, hogy a szivárványkoalíció résztvevői a szabályok ellenére a kijelölt százötven méteren belül kampányoltak vasárnap az egyik szavazókörnél.

Pikó András egy korábbi felvételen Forrás: Origo

Az ügyről beszámoltunk részletesen, itt tudja elolvasni.