A balliberális, bevándorláspárti politika elfoglalta az európai intézményeket

Kovács Zoltán interjú
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn Brüsszelben kijelentette, hogy a magyar kormány nem fog részt venni a szerdai európai parlamenti vitában, ugyanis semmi sem indokolja, hogy újra Magyarország legyen a téma a bevándorláspárti többség akaratának megfelelően. 
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán kijelentette, hogy a baloldali liberális, bevándorláspárti politika elfoglalta az európai intézményeket, és saját céljaira használja őket, már nemcsak kampányidőszakban, hanem azt megelőzően is.

Azt is elmondta, hogy a magyar kormány semmi jót nem vár a szerdán esedékes Magyarországról szóló európai parlamenti vitától,

amelyet egy nyilvánvaló politikai kampánynak tart, egy már megkezdett, Magyarország ellen folyó boszorkányüldözés részének.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Fotó: Koncz Márton

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy

semmilyen új szempont, semmilyen új esemény nem indokolja, hogy Magyarországot ismételten napirendre vegye az Európai Parlament.

Ennek megfelelően a magyar kormány nem képviselteti magát Brüsszelben.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy az Európai Parlament, más európai intézményekkel együtt, egy olyan politikai kampány részévé vált, amelyben

Soros György politikai elképzeléseinek megfelelően megtalálták a fekete bárányokat, közöttük Magyarországot, vagy Lengyelországot.

Kovács Zoltán aláhúzta,hogy amióta a magyar kormány a migráció kérdése kapcsán markáns álláspontot képvisel, jogállami és eljárási kérdésekben megpróbálják felelősségre vonni. Feltette a kérdést,

Kijelentette, hogy Magyarországnak alapvető problémái vannak az ilyen hozzáállással, különösen Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnökének politikai felfogásával és szerepvállalásával, amely - véleménye szerint - nem csak az európai parlamenti választási kampányban, hanem a bizottságon belül is problematikus. Ez azt jelenti, hogy Timmermans úgy az új bizottsági elnökjelölt a baloldalon, hogy közben Magyarország ellen az egyik leghangosabb szószólója azoknak az eljárásoknak, amelyek teljesen nyilvánvalóan politikai okokból történnek, amelynek tartalmi, megalapozott része rendkívül gyenge. Ahogy fogalmazott,

Nemzetközi újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kijelentette, Soros György, akit soha senki sem választott meg, sosem kapott demokratikus mandátumot senkitől, önmagát tette aktív politikai szereplővé, ő volt az, aki megháromszorozta a civil szervezeteknek szánt támogatásait.

Azokét a civil szervezetekét, amelyek jelentősen támogatják a baloldali politikai erők terveit, egyre nagyobb befolyást szervezve a politikai életben, és abban, ami Európában történik.

A kormányszóvívő hozzátette, hogy Magyarország nem tartja szerencsésnek, hogy az európai intézmények a politikai kampány színterévé váltak, és abban bízik, hogy a májusban esedékes európai parlamenti választások alkalmával sikerül megváltoztatni azt is, hogy politikai intézmény maradjon az Európai Bizottság.