A családok megőrzése és megerősítése mellett állnak magyarok, lengyelek

Kásler Miklós
Kásler Miklós, az emberi erőforrások (Emmi) minisztere.
Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóközleménye szerint Kásler Miklós hétfőn hivatalában fogadta Elżbieta Rafalska lengyel család-, munkaügyi és társadalompolitikai minisztert. A találkozón részt vett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is. A megbeszélés középpontjában a család- és népesedéspolitikai állt, ugyanis a magyar kormányhoz és emberekhez hasonlóan a lengyelek is úgy gondolják, hogy a családok megőrzése és megerősítése kiemelt fontosságú szerepet játszik egy nemzet életében.
Vágólapra másolva!

A két miniszter megbeszélésének középpontjában a magyar és a lengyel kormány családpolitikája állt, amelyek kölcsönösen segítik és erősítik egymást. Ahogyan a magyar kormánynak is kiemelt feladata a családok védelme, úgy

a lengyel kormánynak is legfőbb célja a népességcsökkenés megállítása és a család szerepének, a társadalmon belüli pozíciójának erősítése.

Kásler Miklós miniszter a tárgyaláson kiemelte, hogy a nemzet alapja a család, éppen ezért kiemelten fontos a családok megőrzése és erősítése.

Kásler Miklós miniszter szerint is a nemzet alapja a család. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Rafalska miniszter asszony a találkozó során elmondta, hogy a lengyelek szívesen merítenek a magyar tapasztalatokból, példaként említette a magyar családpolitikai intézkedéseket.

Fontosnak nevezte továbbá a Visegrádi csoport megerősítését, hogy se a lengyel, se a magyar álláspont ne maradjon egyedül az EU-ban.

Elżbieta Rafalska Novák Katalin államtitkár meghívására érkezett Budapestre. A lengyel miniszter itt tartózkodása alatt meglátogatta az Egyszülős Központot, valamint a Kopp Mária Intézetet, ahol a magyar családpolitika gyakorlatáról tájékoztatták a vendéglátók.