Az előválasztás egy roncsderbi

Lánczi Tamás
Budapest, 2016. július 19. Lánczi Tamás, az alapítvány vezető elemzője a Századvég Alapítvány Merre tart Európa? - A Project 28 kutatás eredményei című konferenciáján a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2016. július 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, a Figyelő főszerkesztője az M1 vendége volt, ahol az ellenzéki előválasztásról beszélt. Lánczi szerint mindent elmond Karácsony Gergelyről és Horváth Csabáról, hogy egy kétmilliós városban együtt sikerült összegyűjteniük nagyjából tízezer szavazatot.
Vágólapra másolva!

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, a Figyelő főszerkesztője a köztelevízió műsorában elemezte az ellenzéki előválasztást.

Lánczi azt mondta, hogy

az előválasztás egy roncsderbi.

Ez azt jelenti, hogy két alapvetően népszerűtlen politikus, az MSZP-s Horváth Csaba és a párbeszédes Karácsony Gergely verseng egymással a főpolgármester-jelöltségért.

Lánczi Tamás azt is mondta, hogy

Ez semmiképpen sem jó jel Karácsony Gergelynek.

Lánczi Tamás, az alapítvány vezető elemzője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szakértő felvetette, hogy mekkora legitimációt ad a baloldali jelölteknek egy kétmilliós városban, ha ketten együtt gyűjtöttek össze nagyjából tízezer ajánlást.

- tette fel a kérdést Lánczi Tamás.