Fontos vizsgálat vár a soroksári kocogó nő gyilkosára

A soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi várakozik a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra 2018. december 7-én MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Majdnem fél éve gyanúsítják a soroksári Gyurik Krisztina meggyilkolásával R. Szilvesztert, de még elmeorvosi vizsgálata nem volt a férfinak. A védője nem érti, miért nem vizsgálták még meg a férfit, mert ez a vizsgálat döntené el, hogy büntethető-e – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a gyilkosság után öt évvel fogta el R. Szilvesztert, akinek a DNS-mintáját megtalálták a helyszínen. A férfit fél éve gyanúsítják, de elmeorvos-szakértő még nem vizsgálta meg.

– mondta a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd, aki szerint a helyszínen talált tárgyakat nem vették pontos jegyzékbe, csak a nő futócipőjét címkézték fel.

A lap információi szerint

R. Szilvesztert senki sem látogatja a börtönben, és a rabtársával sem beszél, krimiolvasással tölti az idejét.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy korábban megírtuk, Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én ment el otthonról futni, de soha többé nem ért haza. A holttestét pár kilométerre a házuktól találták meg, a nőt megfojtották.

A rendőrség öt évig hiába kereste a gyilkost, majd tavaly szeptemberben meggyanúsították R. Szilvesztert, akinek a DNS-ét megtalálták a helyszínen.

A gyanú szerint megerőszakolta, majd meggyilkolta Gyurik Krisztinát.