Fidesz: Az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a mai

Új Ludovika Campus, Kocsis Máté, VIII. kerület polgármestere
Vágólapra másolva!
„Egész Európa számára is világossá tettük, hogy a bevándorlással szemben a gyermekvállalást helyezzük előtérbe” - írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerkesztőségünek is megküldött közleményében. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz közleményben értékelte Orbán Viktor miniszterelnök mai évérteklőjét. A nagyobbik kormánypárt úgy látja, hogy az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a mai.

- írták.

A családok anyagi támogatásáról szóló mostani intézkedésekről pedig kijelenthetjük: a gyermekvállaláshoz soha ilyen mértékű segítséget egyetlen kormány sem biztosított még, nem csak Magyarországon, de Európában sem.

Ahogy beszámoltunk róla, hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor a Várkert Bazárrban tartott mai évértékelőjén. A miniszterelnök ismertette, hogy hét intézkedésről döntött a kormány, ezek évente a költségvetés fényében kiegészülhetnek újakkal.

  • Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását.
  • Bővítik a csok kedvezményes hitelét.
  • Már a második gyermek születésekor egymillió forintot, a harmadik gyermeknél 4 millió forintot, minden további gyerek születésekor újabb egy-egymillió forintot vállal át Magyarország Kormánya.
  • Azok a nők, akik akik legalább négy gyermeknek adtak életet, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.
  • Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja.
  • Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást.
  • Bevezetik a nagyszülői gyedet.

A korszakalkotó program elkészültét a miniszterelnök beszédében azzal indokolta, hogy a bevándorlás helyett a gyermekvállalást kell ösztönözni.