Halász: Nem szabad egy náci szemléletet valló párttal együttműködni

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a párt parlamenti frakciójának szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az amerikai külügyminiszter magyarországi látogatásáról, valamint a miniszterelnök évértékelőjéről.
Vágólapra másolva!

Az amerikai külügyminiszter magyarországi látogatásával kapcsolatban a politikus elmondta, nagyon fontos tárgyalások folytak, ezek közül a magyar-amerikai biztonságpolitikai egyezmény véglegesítése volt a legfontosabb. Az első ilyen megállapodást még 1997-ben kötötték meg, azóta ma már egy teljesen új világ van – emelte ki Halász János, ezért kellett azt újratárgyalni.

Mike Pompeo még megbeszéléseket folytatott a hazai rakéta-beszerzésekről is, valamint sok más kiemelt jelentőségű ügyről.

A napilapok mindegyike írt arról a nyilatkozatról, amit Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke tett, amiben aggodalmát fejezte ki a Jobbik kapcsán. Halász János szerint ez is csak a zsidó vezető következetességét mutatja, hiszen már évekkel ezelőtt felhívta erre a figyelmet. Arra a kérdésre, hogy miért érezte úgy ismét a WJC elnöke, hogy megszólaljon, a képviselő szerint

Ám az ellenzéki pártok ezt teszi, ezért is kell mindenkinek felhívni a figyelmet arra, aki a józan ész pártján áll, hogy mindez tűrhetetlen – tette hozzá a szóvivő.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.