Örömteli, hogy egyre több nő vállal közéleti szerepet

Király Nóra FICSAK
Vágólapra másolva!
Jó iránynak, örömtelinek tartja Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, hogy egyre több nő vállal közéleti szerepet, feladatot és felelősséget.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján – amelyen ismertették a civil szervezet nőnapi programjait – arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormánynak van női minisztere és az Országgyűlés háznagya is hölgy, az államtitkárok között is több nő dolgozik, valamint az állami cégek vezetői között is sok a sikeres nő.

A miniszterelnöki megbízott azt mondta,

a kormány számít a nők véleményére, például a családvédelmi konzultációban, és véleményüket beépíti a döntéseibe.

Felidézett több kormányzati intézkedést, ezek között a Nők 40 programot, amelynek lehetőségével ismertetése szerint már 250 ezernél többen éltek.

Nyitrai Zsolt

a legfontosabb kormányzati feladatnak a nők, a gyereket nevelő családok támogatását nevezte,

és ezek közül elsőként az adókedvezmények rendszerét emelte ki.

Király Nóra, a Ficsak alapítója, egyben Újbuda Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, bemutatta az idén harmadik alkalommal megjelenő Női lélek férfi szemmel című kiadványt, amelyben 90 művész, sportoló, illetve közéleti szereplő nőnapi üzenete olvasható. Ők azzal a megbecsüléssel és tisztelettel írnak a nőkről, ami Magyarországon fontos és követendő példa lehet.

Király Nóra szerint

a kormányzat a nők és a családok iránti megbecsülését a szavakon túl tettekkel is bizonyította már,

így az Európában is példaértékű erkölcsi és anyagi támogatással.

Király Nóra Forrás: Origo

A kiadványban nőnapi üzenetet megfogalmazó közéleti szereplők között van mások mellett Kásler Miklós, Palkovics László, Trócsányi László, Varga Mihály miniszter és Tarlós István főpolgármester. A kiadvány a Ficsak honlapján is megtekinthető, facebookos oldalukon pedig nőnapi internetes játékot indítottak, melyben Király Nóra szerint "a női lélek titkait" lehet "elemezni, boncolgatni".

A Ficsak pénteken az Országházban nőnapi szakmai konferenciát tart mintegy 400 meghívott nő részére. Az esemény célja támogatni a női lét teljességének megélését, egyediségének megőrzését és az abban való kibontakozást. Mindez nem csak az egyes nők számára jelenti a kiteljesedés egyik fontos útját, de az egész közösség számára is pótolhatatlan érték – írták a konferenciáról szóló közleményben.